Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 10 juli

* POLITIE HOUDT GRAFFITI-SPUITER AAN
SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft woensdagmiddag rond half vier op de Bieslookdonk een 11-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden voor het spuiten van graffiti op een woning aan de Vlotgras. De verdachte pleegde de vernieling samen met een vriendje. Twee oplettende meisjes hielden de jongen vast. Hierop werd de politie gealarmeerd. De andere graffitispuiter wist te ontkomen. Agenten hielden de Spijkenisser aan en brachten hem over naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de vernieling en de andere verdachte.


* POLITIE HOUDT AGRESSIEVE MAN AAN
OUDE WESTEN / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft woensdagochtend omstreeks kwart voor acht op de Rochussenstraat een 38-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende politieagenten en een medewerker van Stadstoezicht zagen de verdachte, die zich agressief gedroeg, met bier over straat lopen. Toen politiepersoneel hem staande wilde houden rende hij weg in de richting van de Rochussenstraat. Met gepast geweld hielden politiemensen hem aan. De Rotterdammer bleek in het bezit te zijn van een groot keukenmes. Deze werd in beslag genomen. Tevens had hij enkele straffen open staan. De man werd overgebracht naar het politiebureau.


* AANHOUDING NA AGRESSIEF RIJGEDRAG
AGNIESEBUURT - Politieagenten van district Noord hebben woensdagochtend een 35-jarige vrouw en een 24-jarige man aangehouden, voor meerdere verkeersovertredingen. Politieagenten gaven de auto waarin drie personen zaten een stopteken, omdat de bestuurder zat te bellen. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met grote snelheid vandoor. Hierbij werd een rood stoplicht op het kruising van de Bergweg en Bergsingel genegeerd. Ook reed de bestuurder de Vijverhofstraat in, waar dat niet toegestaan is. Op de Schout Heynricstraat reed de bestuurder zichzelf klem en ging er te voet vandoor. De politieagenten hielden de andere twee inzittenden aan. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT ACTIE TEGEN DRUGSOVERLAST

OUDE WESTEN - De politie van district Centrum heeft woensdagavond een actie gehouden tegen drugsoverlast in het Oude Westen. Met behulp van camerabeelden van Cameratoezicht werden vier personen aangehouden. Het gaat om drie Rotterdammers, een 60-jarige man en twee vrouwen van 43 en 23 jaar, en een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn aangehouden voor het kopen, bezitten en voorhanden hebben van verdovende middelen.


* POLITIE HOUDT STRAATROOFSTER AAN
OUDE WESTEN / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart voor drie op de Nieuwe Binnenweg een 46-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor een straatroof. Een 29-jarige man uit Maasland werd omstreeks kwart over twee 's nachts op de Westersingel door de verdachte in een portiek geduwd. Vervolgens greep de vrouw hem in zijn kruis en gaf aan seks met hem te willen hebben. Toen hij dit weigerde begon zij hem te bedreigen. Tevens wilde zij geld van hem hebben. Hierop gaf het slachtoffer haar een klein geldbedrag. Vervolgens kwam er een, nog onbekende, man langs die de Maaslander bedreigde met de dood als hij geen geld gaf. Hierop gaf het slachtoffer een geldbedrag aan de man. Tevens moest hij van de straatrover de vrouw extra geld geven. Opnieuw gaf de 29-jarige Maaslander een bedrag aan de vrouw. Hierop liepen beide verdachten weg. Gewaarschuwde politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de Rotterdamse aan op de Nieuwe Binnenweg. Het geld werd in beslag genomen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Naar aanleiding van het opgegeven signalement hielden agenten ook een andere man aan. Na controle bleek deze man niets met de beroving te maken te hebben. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de zaak. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van zowel de straatroof als de aanranding.


* JONGE VERNIELER AANGEHOUDEN
MIDDELLAND - Politieagenten die in burger surveilleerden, hebben woensdagmiddag op de 's Gravendijkwal een 17-jarige Rotterdammer aangehouden, nadat zij zagen dat hij tegen een telefooncel stond te schoppen. De jongen is overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT VROUW NA ZAKKENROLLEN

Politiemensen van het district Oost hebben, dankzij het kordate optreden van medewerkers van een schoenenwinkel in winkelcentrum Alexandrium aan de Korte Poolsterstraat, een 23-jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden voor zakkenrollen. Rond half drie stond een 35-jarige vrouw uit Rotterdam in de winkel naar schoenen te kijken, toen zij zag dat er iemand dicht naast haar kwam staan. Plotseling voelde zij dat er aan haar tas werd gezeten en zag zij dat ineens de rits van de tas openstond en haar portemonnee was weggenomen. De Rotterdamse keek direct in de tas van de vrouw die naast haar zat en zag dat haar portemonnee erin lag. Het slachtoffer schreeuwde dat de politie moest worden gebeld en wilde achter de zakkenrolster aanrennen. Zij werd hierbij tegengehouden door mogelijk een handlanger van de verdachte. Personeel van de schoenenwinkel zette de achtervolging in en hield de 23-jarige vrouw staande. Zij werd aangehouden door gealarmeerd politiepersoneel en overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering is gesteld. Uit onderzoek bleek dat eerder die middag een 78-jarige vrouw uit Rotterdam eveneens het slachtoffer was geworden van zakkenrollerij. Deze had plaatsgevonden in een kledingwinkel eveneens in het Alexandrium. De recherche stelt een nader onderzoek in of de verdachte ook hiervoor en eventueel meerdere berovingen in aanmerking komt.


* DODE EN GEWONDE MAN AANGETROFFEN
HOOGVLIET - De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in nadat donderdagmorgen rond half zeven in een bestelauto bij een tankstation aan de Vondelingweg een dode en gewonde man zijn aangetroffen. Zeven Duitse werknemers stopten bij het station voor het drinken van een bakje koffie. Toen zij weg wilden rijden, werden zij aangesproken door een man die uit een bestelauto, voorzien van Franse kentekenplaten, strompelde. Hij riep dat zijn vriend die in de laadruimte lag hulp nodig had. In de laadruimte troffen de Duitsers een dode man aan. Hierop werd direct de politie en de GGD gewaarschuwd. Aan de gewonde man werd eerste hulp verleend waarna hij is overgebracht naar het Erasmus MC. Hier is de man aangehouden. Na onderzoek is gebleken dat beide mannen vermoedelijk uit Frankrijk afkomstig zijn. De gewonde man is 24 jaar oud, het dodelijke slachtoffer 23 jaar. Door de Forensische Opsporing is een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en zijn de camerabeelden van het tankstation in beslag genomen. Hieruit is duidelijk geworden dat het schietincident zich niet heeft afgespeeld op de Vondelingweg. De Duitsers zijn na verhoor heengezonden.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE MET ANPR

ROTTERDAM - Politiemensen van het wijkteam Tarwewijk en de Verkeerspolitie in samenwerking met personeel van de gemeentebelastingen en Rijksbelasting hebben woensdagmiddag en
-avond een verkeerscontrole gehouden op de Mijnsherenlaan. In totaal werden 2754 kentekens gescand waarna 50 voertuigen naar de controleplaats werden geleid. De politie inde voor 200 euro aan openstaande boetes, arresteerde een man die onder invloed van alcohol de auto bestuurde (515 ug/l) en schreef 20 bekeuringen uit voor onder meer rijden met ingevorderd kenteken, rijden met een ongeldig rijbewijs, rijden met verlopen APK, rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen. De Rijksbelastingdienst inde 3857 euro en legde beslag op 2 voertuigen die meteen werden afgevoerd.
De gemeentebelasting legde beslag op 15 voertuigen en inde 9590 euro.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEDREIGING
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft woensdagochtend rond kwart voor negen op de Parkweg een 24-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor bedreiging. In een tram kreeg de verdachte onenigheid met een 31-jarige RET-controleur over de prijs van een rit. Hierbij werd hij agressief en bedreigde de tramcontroleur met de dood. Gealarmeerde politiemedewerkers hielden de passagier aan en brachten hem over naar het politiebureau. De beveiliger uit Rotterdam heeft aangifte gedaan op het politiebureau.


* POLITIE TREEDT OP TEGEN VERKEERSOVERTREDINGEN

ROTTERDAM - De politie van district Oost heeft in de eerste week van juli meerdere verkeerscontroles gehouden op de 's Gravenweg en de Oostzeedijk. De controles werden gehouden naar aanleiding van vele klachten over de verkeerssituatie, van omwonenden. 27 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij vanaf de Oostzeedijk Beneden tegen de rijrichting in de Oostzeedijk opreden. Op de Oostzeedijk kregen 71 personen een bekeuring voor het inhalen van de tram en het hierbij negeren van de doorgetrokken streep. 3 bestuurders werden bekeurd omdat zij bij een voetgangersoversteekplaats inhaalden of een voetganger niet voor lieten gaan. Op de 's-Gravenweg werden fietsers gecontroleerd; 27 bekeuringen werden uitgeschreven omdat fietsers op het fietspad tegen de richting in reden. Om de verkeersveiligheid te vergroten zal de politie ook de komende periode controles houden.


* MEISJE GEPAKT TIJDENS WINKELDIEFSTAL
MAASSLUIS - Een 18-jarige uit Maassluis is woensdagmiddag betrapt toen zij bij een winkel aan de Koningshoek een tas meenam zonder te betalen. Door winkelpersoneel werd gezien dat het meisje rond kwart voor vier een tas meenam, deze onder haar jas verstopte en de winkel uitliep. Bij de uitgang van het winkelcentrum werd zij aangehouden door de eigenaar van de winkel die haar overdroeg aan de gewaarschuwde politieagenten. De tas is terug naar de eigenaar en het meisje kreeg een proces-verbaal.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS VOOR VERNIELING IN METRO

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben woensdagavond drie minderjarige jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een getuige zag rond half negen dat in een metro graffiti werd aangebracht. Via de RET werd de politie gealarmeerd die op metrostation Nesselande drie jongens van 14 en 15 uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel aangehouden. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding. De afdeling Jeugd van de recherche van het district De Eilanden stelt een onderzoek in.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR DRUGSBEZIT
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft maandagochtend 7 juli rond elf uur in een woning aan de Nieuwe Binnenweg een 23-jarige man uit De Lier aangehouden. Naar aanleiding van klachten van omwonenden over een hennepgeur stelden politiemensen een onderzoek in de woning in. In het pand was de verdachte aanwezig. Tijdens de controle werd in totaal 6,5 kilo hennep en hasj aangetroffen. Samen met de drugs werd apparatuur in beslag genomen welke gebruik werd bij de verwerking en registratie van de drugs. Agenten hielden de man uit De Lier aan en brachten hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ONTMANTELT HENNEPKWEKERIJ
OUDENHOORN / EILANDEN - De politie heeft woensdagmiddag rond één uur in een woning aan de Ruigendijk een hennepkwekerij ontmanteld. Tijdens een controle troffen politieagenten de kwekerij aan. In totaal werden 120 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hennepkwekerij.