Eurail lanceert nieuw project European Rails of Peace

10/07/2008 15:07

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, July 10 /PRNewswire/ --

- Europese studenten winnen InterRail-tickets

Eurail Group G.I.E. ondersteunt, in samenwerking met het Youth Mobility Fund, het derde European Rails of Peace-project. De in Nederland gevestigde Eurail Group beheert de InterRail Pass namens de deelnemende spoorwegen zodat Europeanen het continent per trein kunnen verkennen.

Op basis van hun academische prestaties en hun motivatie zijn vijfenveertig jonge mensen uitgekozen om dit jaar mee te doen aan het vredesinitiatief. Deze studenten zullen binnenkort hun reis aanvangen, welke heel anders zal zijn dan de gemiddelde zomerse excursie. De groep, bestaande uit jongeren uit België, Bosnië-Herzegovina, Italië, Kosovo en Servië, zal reizen als onderdeel van het European Rails of Peace Project, welke wordt georganiseerd door The Glocal Forum en Viaggi e Liberta.

Het European Rails of Peace-project is een rondtrekkende jongerenuitwisseling die speciaal gericht is op het stimuleren van de interculturele dialoog en het Europese bewustzijn onder jongeren in de leeftijdsgroep van 18-25 jaar met verschillende etnische achtergronden uit Bosnië, Servië en Kosovo, en hun tijdgenoten uit de EU-landen. Deelnemers worden aangemoedigd de dialoog aan te gaan: met elkaar en met gelijken uit gemeenschappen die eerder met elkaar in conflict waren door het uitwisselen van ervaringen.

Het project bestaat uit een aantal vredesworkshops en
trainingsactiviteiten en begint in Rome (15-16 juli) en Sienna (17-18 juli) in Italië. Het reisgezelschap zal daarna per trein naar België reizen voor workshops in Leuven (21 juli) en Brussel (22 juli), alle georganiseerd door de betreffende gemeentes. Om de reikwijdte van het project nog verder uit te breiden, doen Amerikaanse studenten van de Lorenzo de' Medici-universiteit ook mee aan het Rome-gedeelte van de reis. De deelnemers hebben allemaal een InterRail Global Pass gekregen voor het reizen tussen de locaties.

Met de InterRail Global Pass, geldig in 30 deelnemende landen, kunnen reizigers genieten van de diversiteit van de Europese spoorwegen. Van moderne hogesnelheidstreinen die snel en efficiënt van stad tot stad gaan, tot de lokale boemels, waarmee de passagiers beter van de prachtige uitzichten kunnen genieten: InterRail geeft iedereen een unieke ervaring. Met meer dan 40.000 treinstations, verspreid over bruisende steden en landelijke plaatsjes, zijn er reismogelijkheden te over.

Eurail Group biedt meerdere InterRail-tickets aan voor landen afzonderlijk alsook de zeer populaire InterRail Global Pass. Voor meer informatie of om te bestellen, bezoekt u http://www.InterRailnet.com of neemt u contact op met een reisbureau dat treinreizen verzorgt of met een deelnemende spoorwegmaatschappij.

Noot voor de redacteur: De spoorwegmaatschappijen van de volgende landen nemen deel aan de aanbieding van InterRail: Oostenrijk, België, Bosnië- Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Ierland, VJR-Macedonië, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Zweden en Turkije.