PvdA Rotterdam


Uit het college

Aanbesteding huishoudelijke verzorging met vaste prijs

Do 10 Jul 2008 - Communicatie gemeentebestuur

Na de zomer wordt de huishoudelijke verzorging in Rotterdam opnieuw aanbesteed. De gemeente zal die aanbesteding doen op basis van een vaste prijs. Dat wil zeggen dat de zorgaanbieders die zich inschrijven niet op prijs zullen concurreren.

Op dit moment heeft de gemeente Rotterdam een overeenkomst met drie zorgaanbieders voor het leveren van de huishoudelijke verzorging. Deze aanbieders zijn geselecteerd door een openbare aanbesteding in 2006. In het najaar van 2008 wordt de huishoudelijke verzorging opnieuw aanbesteed. Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn gemeenten verantwoordelijk voor het bieden van ondermeer huishoudelijke verzorging aan hun inwoners.

Ter voorbereiding op de nieuwe aanbesteding organiseerde de gemeente Rotterdam een marktconsultatie. Mede op basis van de uitkomsten van deze consultatieronde en de ervaringen met de aanbesteding in 2006, heeft wethouder Kriens (Volksgezondheid, Welzijn, Maatschappelijke Opvang) besloten de nieuwe aanbesteding te doen op basis van een vaste prijs. Het werken met een vaste prijs voorkomt onzekerheid bij Rotterdamse burgers én de thuiszorgmedewerkers en zorgt voor meer continuïteit in de zorgverlening.