Gemeente Lansingerland


Overweldigende belangstelling voor inwonersbijeenkomst in Bleiswijk inwonersbijeenkomst

Op 7 juli is de eerste inwonersbijeenkomst vanuit gemeente Lansingerland gehouden voor de inwoners van Bleiswijk. Doelstelling van deze bijeenkomst was om de inwoners op de hoogte te brengen van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het dorpscentrum, de woningbouwprojecten en woonzorgcentrum Bleiswijk en hierover van gedachten te wisselen.

Meer dan 300 inwoners gaven gehoor aan de oproep die in de Heraut werd gedaan en via flyers werd verspreid. De stemming was goed en er was veel ruimte voor interactie tussen gemeente en inwoners.

Tijdens de avond werden de plannen voor het dorpscentrum gepresenteerd, werd er inzage gegeven in de woningbouwontwikkeling en werden de plannen voor Woonzorgcentrum Bleiswijk uitgebreid toegelicht.

De avond werd geleid door wethouder Jan den Uil. Wethouder Dick van Vliet was er als aanspreekpunt voor ondernemers en winkeliers en wethouder Hans de Rijke voor de toelichting op vragen over de buitenruimte en mobiliteit.

De mogelijkheid bestond om gebruik te maken van speciale vragenformulieren voor vragen en opmerkingen, die tijdens de avond niet voldoende besproken konden worden. Het bestuur hecht veel waarde aan een goede afhandeling hiervan. Afdeling communicatie gaat erop toezien dat deze vragen zorgvuldig en tijdig opgevolgd worden door de desbetreffende afdelingen. In totaal zijn er tot nu toe 45 formulieren in ontvangst genomen. Het merendeel van de vragen betreft de wens om meer speelruimte te creëren, verkeerssituaties te verbeteren en meer onderhoud te plegen. De wethouders hebben ook diverse vragen en verzoeken genoteerd die door hen persoonlijk worden opgevolgd.

Op de planning staat om in het najaar nog een inwonersbijeenkomst voor Bleiswijk te organiseren, voor die onderwerpen die niet aan bod zijn gekomen. In september 2008 gaan de inwoners-bijeenkomsten plaats vinden in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek.

inwonersbijeenkomst