Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten IJsselstreek 10 juli 2008

|     |Zutphen - eenzijdig ongeval op de Weg naar Voorst         |
Een 20-jarige automobilist uit Zutphen raakte woensdagochtend 9 juli op de Weg naar Voorst in Zutphen betrokken bij een eenzijdig ongeval. De man is met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De bestuurder reed rond 08.10 uur over de weg naar Voorst, komende uit de richting van de Oude IJsselbrug. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een betonnen muur tot stilstand. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg werd tijdelijk afgesloten in verband met het opruimen van ondermeer olie.

|     |Teuge - Gaslek bij een woning                             |
In een weiland bij een woning aan de Woudweg in Teuge werd een gasleiding lek doorgestoken tijdens graafwerkzaamheden. Op het eerste oog betrof het een grote buis waardoor alle voorzorgsmaatregelen werden genomen door de hulpdiensten. Een gedeelte van de Woudweg werd afgezet en personeel van een nabij gelegen slachterij werd geëvacueerd. Na onderzoek bleek de situatie mee te vallen en ging het om een kleine hoeveelheid gas die was vrij gekomen.

Omstreeks 13:50 uur kregen de hulpdiensten de melding van het gaslek. Aanvankelijk leek het om een grote buis te gaan waardoor alle voorzorgsmaatregelen werden genomen. De brandweer constateerde na uitgebreid onderzoek dat het om een kleine leiding ging waarbij een geringe hoeveelheid gas was vrijgekomen. De Nuon kwam ter plaatse om het lek te dichten. Een gedeelte van de Woudweg is enige tijd afgesloten, omstreeks 16:00 uur werd de weg weer vrij gegeven door de politie.

|     |Zutphen - gaslek tijdens werkzaamheden                    |
Op donderdag 10 juli moesten in Zutphen de hulpverleningsdiensten in actie komen voor een gaslek op de kruising Coehoornsingel - Jacob Damsingel. Ook hier werd het lek veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden. Een negental bewoners heeft tijdelijk de woning moeten verlaten. De NUNON repareerde de beschadigde leiding.

Het incident deed zich rond 10.45 uur voor en bleek op een ongelukkige plaats, daar waar drie leidingen samenkomen, te zitten. De brandweer vernevelde met water het vrijkomende gas. Het verkeer op deze belangrijke verkeersader van Zutphen werd omgeleid en bewoners van twee woonblokken (negen mensen en een hond) moesten tijdelijk hun woning verlaten. Rond 14.00 uur was de reparatie een feit en konden de bewoners en de hond weer naar huis en werd de rijbaan vrijgegeven voor het doorgaande verkeer.

|     |Twello - rijden tijdens ontzegging                        |
Een 41-jarige man uit Deventer is woensdagavond 9 juli aangehouden op de Rijkstraatweg in Twello voor het rijden op zijn motorfiets tijdens ontzegging.

De politie kreeg rond 18.45 uur een melding van de 41-jarige man die reed op zijn motorfiets tijdens ontzegging. Ter plaatse kon de politie de man aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Lochem - politie zoekt getuigen op                        |
De politie roept getuigen op die op woensdag 2 juli een aanrijding op de Larenseweg in Lochem ter hoogte van de Hanzeweg hebben gezien. Eén van de betrokkenen is doorgereden na de aanrijding zonder gegevens achter te laten.

Het ongeval vond rond 08.00 uur plaats. Een 20 -jarige Lochemse bestuurder reed in zijn blauwe Lancia over de Larenseweg, komende vanuit Lochem. Ter hoogte van de Hanzeweg moest hij afremmen voor auto. De bestuurder van blauwe Ford Escort achter hem, merkte dit kennelijk te laat reed tegen hem aan. De bestuurder van de blauwe Ford is na de aanrijding doorgereden zonder gegevens achter te laten. De politie roept deze bestuurder op om zich te melden zodat de schade geregeld kan worden. Mensen die meer over de identiteit van de bestuurder van de blauwe Ford weten, wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.