Politie Noord- en Oost Gelderland

Publiekvriendelijke verkeersactie

Oosterwolde, 10-07-2008 o Diverse buurtbewoners en politiemensen hebben woensdagmiddag 9 juli meegedaan aan een publieksvriendelijke verkeersactie op de Oosterdorperstraatweg in Oosterwolde. De bewoners wilden aandacht vragen voor de veiligheid op deze 60 km weg waar vaak te hard word gereden. Dezelfde middag en avond werd op enkele kilometers afstand een radarcontrole gehouden. De hoogste overtreding was 105 km per uur.

Bij de publieksvriendelijke actie waarbij ook veel media aanwezig waren werden zon 336 flyers aan passerende automobilisten uitgereikt om aandacht voor de verkeersveiligheid te vragen. Het overgrote deel van de bestuurders reageerde positief op de actie.

Dat op het weggedeelte te hard wordt gereden bleek tijdens twee controles. Eén werd op het moment van de flyeractie gehouden op het verlengde van de Oostendorperstraatweg, de tweede vond s avonds plaats. Bij de eerste controle passeerden 336 autos de radarauto en van hen reden er 51 te hard. De hoogt gemeten snelheid bedroeg 105 en s avond was dat 99 km per uur. Toen passeerden 145 autos de radarwagen en reden 31 bestuurders harder dan de toegestane 60 km per uur. De overtreders krijgen een boete thuis gestuurd.