Politie Zaanstreek-waterland

Verkeerscontroles

Zaanstad, 10-07-2008 o Tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Zaandijk werden woensdagmiddag, tussen 13:30 en 16:30 uur, 25 bestuurders aan de kant gezet.

Achttien van hen hadden de snelheidslimiet overschreden. De hoogste snelheid bedroeg 104 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. De overige boetes waren voor het niet dragen van de gordel (4x) en het bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en het rijden met een aanhangwagen waarin de lading los lag.

Op de A8 in Oostzaan werden donderdagochtend tijdens een opvallende motorsurveillance twee bestuurders bekeurd. Een vrachtwagenchauffeur die geen gordel droeg en een bestuurder van een personenauto die aan het telefoneren was kregen een boete van respectievelijk 90 en 150 euro.

Ten slotte werden woensdagochtend op de H. Gerhardstraat in Zaandam, tijdens een onopvallende surveillance, ook twee boetes uitgedeeld voor het bellen achter het stuur dragen en het niet dragen van een autogordel. Een passagier, een kind, werd vervoerd op de achterbank in een bestelbus terwijl daar geen autogordels waren bevestigd. Sinds 1997 moeten voertuigen die zijn bestemd voor het vervoer van personen zijn uitgerust met autogordels.