Nederlands Architectuurinstituut

Persbericht (8 juli 2008) NAi geeft deze zomer nieuwe impuls aan kinderactiviteiten -
10 juli 2008 - 21 september 2008

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er deze zomer veel te beleven in het NAi. In de tentoonstelling NL28 Olympisch vuur is een speciaal kinderparcours gemaakt, Huis Sonneveld viert z'n 75ste verjaardag en met de nieuwe kinderwaaier is het extra leuk voor kinderen om op ontdekkingstocht te gaan door het NAi. Kinderen hebben ook hun eigen webpagina gekregen: www.nai.nl/junior.

Tienkamp
Deze zomer kijkt de hele wereld naar de stad Beijing in China waar meer dan 10.000 sporters in de startblokken staan voor de Olympische Spelen. Over 20 jaar, in 2028, kun je de Olympische Spelen misschien wel in Nederland bezoeken. In de tentoonstelling NL28 Olympisch vuur kun je de plannen daarvoor bekijken. Speciaal voor kinderen is er in de tentoonstelling een Olympisch parcours gemaakt: de tienkamp. Daarmee kom je van alles te weten over de Olympische Spelen, stadions en sporters. Bij de balie van het NAi krijgen kinderen een medailleboekje vol leuke vragen en opdrachten. In de tentoonstelling kun je ook je kunsten vertonen op de balk, het paard, de brug of aan de ringen. En vergeet de Gamebikes niet! Op www.nai.nl/junior is te lezen hoe kinderen mee kunnen doen aan de ontwerpwedstrijd. Tot en met 21 september 2008

Waaier
Nieuw in het NAi: de waaier! In de waaier vinden de kinderen alle programma's van het NAi die speciaal voor hen zijn, en dat zijn er meer dan je denkt! Bovendien staan er veel leuke spelletjes en tips in, waar de kinderen in het NAi en thuis mee aan de slag kunnen. Zo kunnen ze met stickertjes hun eigen kamer opnieuw inrichten en met een 3D-bril ontdekken wat ruimte is. Er hangt een speciaal pennetje aan de waaier om mee te tekenen en er zitten leuke kraskaartjes bij. Kinderen krijgen de waaier gratis mee bij de balie van het NAi.

Nieuw webspel 'Eppie op z'n steppie'
Nieuw op de website: een interactief architectuurspel voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 'Eppie op z'n steppie' laat kinderen zien hoe verschillend je in de wereld kunt wonen (level 1) en met welke materialen je hutten en tenten kunt bouwen (level 2). Door goed te kijken, zoeken en klikken laat Eppie aan kinderen zien dat huizen, hutten en tenten er overal ter wereld anders uit kunnen zien. Op de vernieuwde kinderpagina www.nai.nl/junior zijn nog meer spelletjes te vinden, evenals een kinderagenda, tips voor werkstukken en spreekbeurten, 3D-foto's en nog veel meer.

Feest in Huis Sonneveld
Huis Sonneveld is jarig! De villa van meneer en mevrouw Sonneveld is 75 jaar geworden, maar ziet er helemaal niet oud uit. Leonard nodigt kinderen uit voor een bezoek aan het huis van zijn opa en oma. Met de gratis kinderaudiotour en een koffertje vol attributen ontdekken ze samen met hem alle bijzondere verstopplekken. Na afloop krijgen de kinderen een verjaardagstraktatie mee naar huis. Voor ouders of opa's en oma's is er ook een audiotour!

In de herfstvakantie
In de vakantieworkshop Mijn stad, jouw stad kunnen kinderen de mooiste kinderstad komen maken.
Van 22 tot en met 26 oktober 2008

Entree
Kinderen betalen EUR1 voor een bezoek aan het NAi en Huis Sonneveld. Met Rotterdampas of Jeugdvakantiepaspoort is de toegang helemaal gratis!