Politie Gelderland-Zuid

Bromfietscontrole in Neder-Betuwe

Ochten/ Kesteren, 10-07-2008 o Politieagenten van team Neder-Betuwe en team Verkeershandhaving hebben woensdagmorgen een bromfietscontrole gehouden op de Heuningstraat in Ochten en de Van Waldeck Pyrmondplein in Kesteren.

Door middel van een rollerbank werd er onder andere gecontroleerd op snelheid. Daarnaast werd er gecontroleerd op het in bezit zijn van een geldig bromfietscertificaat en werd de staat van het voertuig nagekeken. In totaal werden er 39 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden er 10 bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximaal toegestane constructiesnelheid (50 km/uur). Van 5 bromfietsbestuurders werd het kentekenbewijs ingevorderd omdat hun bromfiets met meer dan 16 km/uur bleek te zijn opgevoerd.

Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor:
* Verkeerde plaats op de weg: 3

* Niet dragen van een helm/ kinband: 3

* Niet verzekerd: 1

* Voeren van onjuiste verlichting: 1

* Tegen de rijrichting inrijden: 1

* Niet tonen bromfietscertificaat: 1

* Technische mankementen voertuig: 2

Daarnaast kregen 8 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. De bestuurders waarbij het kentekenbewijs is ingevorderd hebben 28 dagen de tijd om hun bromfiets weer in originele staat terug te brengen. Daarna kunnen zij het kentekenbewijs terugkrijgen.
(10)