ARCADIS geselecteerd voor prestigieuze Cleantech Index (CTIUS)

10/07/2008 16:01

PR Newswire

ARNHEM, Nederland, July 10 /PRNewswire/ -- ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij door de Cleantech Group(TM), LLC is geselecteerd en sinds 30 juni 2008 is opgenomen in de gerenommeerde Cleantech Index(TM) (AMEX: CTIUS) van beursgenoteerde ondernemingen.

De Cleantech Group's Cleantech Index is de eerste en enige vermogens(beheer)index die het investeerders en indexlicentiehouders mogelijk maakt om op een gemakkelijke, snelle en kosteneffectieve wijze te investeren in het brede Cleantechnology aandelensegment. In tegenstelling tot andere indices, die zich beperken tot bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld zon- en windenergie en water, neemt de Cleantech Index ook ondernemingen op uit een breder aanbod van sectoren, zoals - behalve de (duurzame) energie- en watersector - ook de chemie-, landbouw-, vervoers- en productiesector,

De Cleantech Index, die nu 76 beursgenoteerde bedrijven telt, geldt als de top standaard voor een breed en groeiend pakket aan financiële producten. In 2007 deed de Cleantech Index het 37.4% beter dan de S? Index 500 , in de laatste 12 maanden 26.3%, en in 2008 (t/m 27 juni) 6.5%.

"ARCADIS is wereldwijd de leidende leverancier van milieudiensten aan ondernemingen in de particuliere sector; daarom is het logisch dat wij nu in deze Index zijn opgenomen", aldus Harrie Noy, voorzitter van de Raad van Bestuur van ARCADIS. "Daarnaast is een van onze doelstellingen om in onze marktgebieden leidinggevend te worden ten aanzien van duurzaamheid. Dit bevestigt de juiste keuze van Cleantech om ons in de index op te nemen".

De toevoeging van ARCADIS aan de Cleantech Index bevestigt dat de onderneming voor mondiale Cleantech investeerders van belang is, aldus Rafael Coven, voorzitter van de Cleantech Indices voor de Cleantech Group, LLC, en index-adviseur.

Naar aanleiding van de deelname van ARCADIS aan de Cleantech Index worden haar aandelen inmiddels ook onder meer verhandeld in CTIUS gebaseerde fondsen, met inbegrip van de PowerShares Cleantech Portfolio ETF (Amex: PZD) en KSM Cleantech ETF (Bloomberg: KSMCLNT:IT) in Israël.

Over ARCADIS

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, ontwerpen, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 13.500 mensen en EUR 1,5 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt. http://www.arcadis-global.nl

Over Cleantech Group, LLC

De Cleantech Group is sinds 2002 een pionier in de Cleantech investeringscategorie. Tegenwoordig versnelt Cleantech de ontwikkeling en het gebruik van schone technologieën over de hele wereld door een deelname aan de grootste netwerk van investeerders en bedrijven met over US$3 triljoen in activa. Investeerders die lid zijn, groeibedrijven/dienstverleners, ondernemingen, dienstleners en andere partijen hebben toegang tot kapitaal, investeringsmogelijkheiden, marktonderzoek en data, inzicht, verkoopmogelijkheden, menselijk kapitaal en promotiekansen. De Cleantech Group produceert ook Cleantech Forum evenementen wereldwijd. Voor nadere informatie over de Cleantech Index: http://www.cleantechindex.com.

PRN NLD

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joost Slooten, ARCADIS NV, tel: +44(0)26-3778604; e-mail: j.slooten@arcadis.nl






-