Gemeente Laarbeek


Parkeren caravans, campers en vouwwagens

LAARBEEK De vakantieperiode staat voor de deur. Veel mensen zullen er weer op uit trekken met hun caravan, camper of vouwwagen. De caravan of de vouwwagen wordt daarom weer uit de stalling gehaald en staat dan ook vaak voor de deur. Het parkeren op de openbare weg van deze voertuigen is echter gebonden aan een aantal regels. Deze zijn opgesteld om onnodig beslag op de beschikbare parkeerruimte tegen te gaan en het straatbeeld overzichtelijk te houden.

Wilt u met uw caravan, camper of vouwwagen op vakantie gaan, dan mag u deze niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg laten staan. Op deze manier wordt langdurig stallen voorkomen. Dit verbod is opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening (APV) van de gemeente Laarbeek 2004. Het verbod is van toepassing ongeacht of het voertuig binnen de betreffende periode is verplaatst. Deze regels gelden overigens ook voor aanhangwagens.

De komende tijd gaat de Milieupolitie weer extra toezien op het parkeergedrag in Laarbeek.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het parkeren van voertuigen op de openbare weg, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Interne Dienstverlening, telefoon 0492 469 700.

klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws