Gemeente Waalwijk Bouw stadhuis aan Winterdijk

Tussen de Winterdijk en de Taxandriaweg wordt het nieuwe gemeentehuis van Waalwijk gebouwd. Afgelopen week is de aannemer begonnen met de voorbereidingen en na de zomervakantie gaat de bouw daadwerkelijk van start.

Op 28 mei 2008 heeft de raad definitief groen licht gegeven voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Inmiddels is de bouwvergunning verleend en kan de bouw echt beginnen. De aannemer - Mertens uit Weert is afgelopen week gestart met een aantal voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van bouwhekken rondom de bouwplaats en het wegzetten van de keten. Ook is er een damwand geslagen rondom de toekomstige kelder van het gemeentehuis, zodat deze straks kan worden uitgegraven.
In de week van 7 t/m 11 juli worden de palen voor de fundering geplaatst. Dit gebeurt niet door te heien, maar door gaten te boren en deze vervolgens te vullen met beton.
Uiteindelijk duurt de totale bouw zon anderhalf jaar en vindt begin 2010 de oplevering plaats. Vervolgens wordt het gebied rondom het nieuwe gemeentehuis ingericht. Aan de precieze invulling daarvan wordt op dit moment hard gewerkt.

Verkeershinder Taxandriaweg
Het meeste bouwverkeer komt aanrijden vanaf de westkant van de Taxandriaweg (van de kant van het politiebureau). Omdat dat nogal wat vrachtautos zijn, is niet uit te sluiten dat de doorstroming van het verkeer op de Taxandriaweg af en toe wat stokt. De gemeente neemt maatregelen om dit tot een minimum te beperken, zoals het creëren van uitvoeg- en/of voorsorteerstroken voor het bouwverkeer.

Meer informatie
Op www.waalwijk.nl/stadhuis kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de bouw.

Publicatie datum 10-07-2008