Technische Universiteit Eindhoven

Kabinet trekt 25 miljoen uit voor innovatie in logistiek

Geplaatst: 10 juli, 2008

Het kabinet heeft gisteren besloten 25 miljoen uit te trekken voor innovatie in transport en logistiek. Doel is dat Nederland in 2020 marktleider is in Europese ketenregie. De TU/e zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in de realisatie van het visiedocument 'Logistiek en Supply Chains'.

De ministeries van Economische Zaken en van Verkeer en Waterstaat maakten gisteren bekend dat zij de komende vier jaar in totaal 25 miljoen euro uittrekken hiervoor. De commissie Van Laarhoven, ingesteld door de minister van Verkeer en Waterstaat, bereidde het visiedocument voor. TU/e-hoogleraar prof.dr.ir. Jan Fransoo (School of Industrial Engineering) was een van de leden van de commissie, waarin verder de gehele Nederlandse logistieke sector vertegenwoordigd was.

De TU Eindhoven, die samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam optreedt als wetenschappelijke partner in dit programma, zal waarschijnlijk een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de onderzoeksambities die de commissie voor ogen heeft.

Ook bij de realisatie van een Supply Chain Campus zal de Eindhovense universiteit een grote rol spelen. De Supply Chain Campus moet een locatie worden waar innovatieve bedrijven samen met toponderzoekers van Nederlandse universiteiten voor innovatiedoorbraken gaan zorgen. Dit alles met als doel Nederland koploper te maken in Europese ketenregie.