Ministerie van Buitenlandse Zaken

Overhandiging fakkel voor vrouwenrechten aan Koenders

10 jul 2008 | Vrijdag neemt minister Koenders in Amsterdam een gender-fakkel in ontvangst van zijn Deense collega Ulla Tornaes. De overhandiging van de fakkel symboliseert de steun voor de strijd van vrouwen in ontwikkelingslanden voor gelijke rechten.

De bijdrage van de Nederlandse regering aan de campagne voor gelijkberechtiging van vrouwen (MDG3) is het nationale actieplan vrouwen, vrede en veiligheid. Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft een speciaal fonds opgericht van waaruit activiteiten worden gefinancierd gericht op onder andere het tegengaan van seksueel geweld tegen vrouwen.

Koenders geeft de fakkel op zaterdag door aan de president van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank, Kaberuka. Eind september wordt in New York de MDG-top gehouden, alwaar VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon honderd gender-fakkels in ontvangst zal nemen.

De overhandiging vindt plaats op vrijdagmiddag om kwart voor vier voor het Hilton-hotel in Amsterdam-Zuid, waar dit weekend een conferentie over de Wereldbank plaatsvindt.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Millennium ontwikkelingsdoel 3: In 2015 hebben mannen en vrouwen dezelfde rechten