Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 10 juli 2008

Faculteit Sociale Wetenschappen gaat samenwerken met Avans Hogeschool

Twee nieuwe aansluitingsprogramma's voor studenten

De Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Tilburg, de Academie voor Management en Bestuur (AMB) van Avans Hogeschool te 's-Hertogenbosch en de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) van Avans Hogeschool te Breda hebben op dinsdag 8 juli een convenant ondertekend voor twee aansluitingsprogramma's. Via deze aansluitings-programma's kunnen studenten van de opleidingen Personeel en Arbeid, Personeelsmanagement en Management, Economie en Recht van Avans Hogeschool worden toegelaten tot de masteropleiding Human Resource Studies (HRS) óf de masteropleiding Organisation Studies (OS) van de universiteit.

De aansluitingsprogramma's voor de masteropleidingen HRS en OS zijn bedoeld voor studenten van de opleidingen van AMB en AAFM. Studenten die tot het programma worden toegelaten, krijgen al tijdens hun opleiding de gelegenheid geboden het aansluitingsprogramma te volgen. Bij succesvolle afsluiting van de HBO-opleiding inclusief het aansluitingsprogramma kan men dan rechtstreeks worden toegelaten tot de masteropleiding HRS of de masteropleiding OS.

Het ondertekende convenant gaat per direct in. Vanaf september 2008 kunnen de eerste studenten aan een van de aansluitingsprogramma's deelnemen. Vooralsnog wordt het jaar 2008/09 gezien als een pilotjaar om ervaring op te doen met de aansluitingsprogramma's. Het convenant wordt aangegaan voor een periode van drie jaar. De opleiding Management, Economie en Recht van Avans Hogeschool heeft al een vergelijkbaar aansluitprogramma met de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg voor de masteropleiding Recht en Management.

De nieuwe aansluitingsprogramma's van samenwerkende hogeschool en universiteit zorgen ervoor dat de aansluiting voor de betrokken studenten nog makkelijker kan verlopen.