Gemeente Eersel


Marechaussee en politie zoeken naar slang op militair terrein Vessem

Een man die sinds enkele weken een van de panden van het MOB complex gekraakt heeft, is daar gisterenavond weggestuurd. De man bleek drie slangen in zijn auto te hebben gehouden. Een van de slangen is eerder overleden, een andere is gisteren in de auto teruggevonden. Deze is in beslag genomen en meegenomen door een specialist. Een derde slang, een boa constrictor wordt nog vermist.

Vandaag,10 juli, heeft een team van de Koninklijke MarechausseeDe kans is zeer klein dat de slang zich buiten het militair terrein begeeft. met ondersteuning van politie op het MOB terrein de hele dag gezocht. Tot op heden hebben zij niks aangetroffen.

De wurgslang is ongeveer 2.50 meter lang en niet gevaarlijk. Uitsluitend wanneer deze in het nauw gedreven wordt kan deze bijten of zich vastklemmen. De beet is niet giftig en vergelijkbaar met een hondenbeet. Vooralsnog gaan wij er van uit dat de slang zich op het militair terrein bevindt. Mocht iemand de slang toch signaleren dan kan men contact opnemen met de politie via 0900-8844.