Gemeente Rhenen


Bouwplan Krijn van Lienden-terrein

Voor een bouwplan aan de Rijksstraatweg 103/105 in Elst, het zogenaamde Krijn van Lienden-terrein, moet op grond van de wet Geluidhinder de hogere grenswaarden vastgesteld worden. Burgemeester en wethouders hebben voor de eerste fase van het plan een bouwvergunning verleend.

Kelderman Vastgoed Ontwikkeling heeft een bouwaanvraag ingediend voor twee appartementengebouwen op het Krijn van Lienden-terrein. Het bouwplan gaat uit van een sanering van de bestaande bebouwing en de ontwikkeling van twee gebouwen met elk zeven woningen.

In hoofdzaak is het bouwplan gericht op de Rijksstraatweg in Elst. Op het achterterrein, gelegen aan de achterterreinen van omliggende woningen, is voorzien in bergingen en parkeerruimte. De ontsluiting voor het autoverkeer gebeurt via de bestaande uitrit op de Oranjestraat.

Al op 12 februari 2008 werd besloten te starten met de voorbereiding van de procedure om hogere grenswaarden en de ter visie legging van het voornemen om voor het plan vrijstelling te verlenen. Daartegen zijn geen zienswijzen ingediend. Tegen het ontwerpbesluit om vrijstelling zijn wel zienswijzen ingesteld.

Uit onderzoek bleek dat voor 13 van de 14 woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Zonder vaststelling van hogere waarden is het niet mogelijk voor het bouwplan vrijstelling te verlenen.

De zienswijzen leiden niet tot wijzigingen aan of van het plan. Nu het project is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing en hogere grenswaarden zijn verleend kan voor het specifieke project vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan. En kan ook de bouwvergunning worden afgegeven.

Persbericht van 10 juli 2008.