AutoRai

Slurptax? Hoezo slurptax? Hyundai-SUV nu nóg aantrekkelijker

(7/10/2008)
Slurptax? Hoezo Slurptax? Met deze slogan wil Hyundai deze zomer de harten veroveren van automobilisten die hierdoor de voordelen van een SUV van Hyundai boven een gewone auto prefereren. De Hyundai Santa Fe en de Hyundai Tucson zijn marktleider in hun klasse.

Simpelweg omdat beide Hyundaiâs niet of nauwelijks worden getroffen door de milieumaatregelen van de overheid. Daarnaast blijven de stoere SUVâs van Hyundai scherp geprijsd. Met de Hyundai Tucson Executive en de Hyundai Santa Fe biedt Hyundai bovendien nu nog meer value for money, ofwel: heel veel auto voor een prettige prijs.

Hyundai heeft een naam hoog te houden als marktleider met de Hyundai Tucson en de Hyundai Santa Fe. Beide autoâs zijn sinds hun introductie enorme verkoopsuccessen. Hoewel de concurrentie de afgelopen jaren flink is toegenomen, blijven beide Hyundaiâs de ranglijsten in hun klasse aanvoeren. De populariteit van deze autoâs wordt deels verklaard doordat de SUVâs van Hyundai gezegend zijn met de juiste motoren en daardoor niet of nauwelijks worden getroffen door de milieumaatregelen van de overheid.

Volgens Hans Kwaad, Managing Director van Hyundai-importeur Greenib Car b.v., blijven de SUVâs van Hyundai mateloos populair. âAutomobilisten weten dat een Hyundai Tucson of een Hyundai Santa Fe door het design van de auto, de rijke uitrusting, het veelzijdige gebruiksgemak en de hoge mate van comfort veel meer biedt dan een gewone station of MPV. Niet voor niets is de SUV-markt nog steeds een groeimarkt. Hyundai springt er bovendien uit door een uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid van de autoâs én natuurlijk door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de Hyundai Santa Fe en de Hyundai Tucson.â

Hyundai wil de concurrentie vooral met de nieuwe actiemodellen, de Hyundai Tucson Executive en de Hyundai Santa Fe Black Premium, aftroeven. De nieuwe Hyundai Santa Fe Black Premium wordt gepositioneerd tussen de Dynamic- en de StyleVersion en is zowel leverbaar met een 2.2 CRDi dieselmotor desgewenst mét automaat als met een 2.7 V6 benzinemotor vanaf ⬠36.995, -. De leaseprijs is vanaf ⬠695, - per maand. De Hyundai Tucson 2.0i Executive is verkrijgbaar vanaf ⬠24.495, -. De leaseprijs voor de Tucson bedraagt ⬠479, - per maand.

De Hyundai Santa Fe Black Premium (voorzien van tal van extraâs zoals de in carrosseriekleur gespoten parkeersensoren, elektrisch inklapbare buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten, lichtmetalen 18-inch velgen, een dakspoiler en lamellen in de grille met een chromen finish) dankt zijn naam aan het interieur. De chique zwarte stoelbekleding bestaat uit een combinatie van alcantara en nappaleer. In de Black Premium zijn de traditionele roodbruine houtaccenten in het interieur vervangen door zwarte finish met nerf. De aluminiumkleurige delen zijn in de Black Premium iets donkerder en passen perfect bij het chique zwarte interieur. Alle extraâs vertegenwoordigen een waarde van ⬠3.700, -. De Hyundai-dealer berekent ⬠1.700-, voor dit pakket. Hierdoor heeft de consument een voordeel van maar liefst ⬠2.000, -.

De Hyundai 2.0 i Tucson Excecutive uitgerust met onder meer parkeersensoren, in kleur gespoten flankbeschermers, automatische verlichting, automatisch inklapbare buitenspiegels, Hyundai dubbel-DIN-audiosysteem (radio/cd-/mp3-speler met USB-toegang) met een Bluetooth-carkit. Hyundai rekent een meerprijs van slechts ⬠500,- terwijl dit pakket een waarde heeft van ⬠1.650,-. Het voordeel komt hiermee op ⬠1.150,-.