Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vlaamse Wooncode niet discriminerend (10/07/08)

N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams parlementslid Gino De Craemer zijn verheugd dat het Grondwettelijk Hof klaar en duidelijk geoordeeld heeft dat de Vlaamse Wooncode geen discriminerende maatregel is. Zij lanceren dan ook meteen de oproep om de hysterische reacties op deze positieve Vlaamse beleidsmaatregel te beëindigen.

De Vlaamse Wooncode is door de Vlaamse Regering aangenomen op initiatief van de toenmalige Vlaams parlementsleden Bart De Wever (N-VA) en Cathy Berx (CD&V). Ze bepaalt dat iedereen die op het Vlaamse grondgebied een sociale woning wil huren, moet kunnen aantonen dat hij of zij bereid is om Nederlands te leren. Bart De Wever en Cathy Berx hebben altijd gesteld dat deze maatregel niemand discrimineert, maar integendeel een sociale maatregel is die de integratie van anderstaligen in Vlaamse woonwijken bevordert. De N-VA is dan ook blij dat het Grondwettelijk Hof dit duidelijk bevestigt.

Nu wordt het bijgevolg tijd dat iedereen in dit land deze uitspraak van het Grondwettelijk Hof respecteert en een einde maakt aan de hysterische reacties op deze positieve Vlaamse beleidsmaatregel.

Auteur:
Bart De Wever, Algemeen voorzitter N-VA
Gino De Craemer, Vlaams parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be