Gemeente Barneveld


Informatiebijeenkomst AED netwerk Norschoten

Op 13 juni 2008 heeft wethouder drs. L.A. Verweij in Kootwijk het officiële startsein gegeven voor het AED netwerk in de gemeente Barneveld. Daarna is de verdere voortgang van het project in gang gezet.

AED netwerk
In de gemeente Barneveld wordt een proef uitgevoerd voor het opzetten van een AED netwerk. Deelnemende wijken/kernen krijgen AED apparatuur, die bereikbaar is voor deelnemende vrijwilligers. Zij worden ingezet bij melding van een slachtoffer met een hartstilstand in hun omgeving. De proef wordt uitgevoerd in de kernen Kootwijk en De Glind. Daarnaast wordt in overleg met de wijkplatforms Norschoten in Barneveld en Hamburgerstraat en omstreken in Voorthuizen gekeken of er voor het opzetten van een AED netwerk in deze wijken voldoende draagvlak is.

Vrijwilligers gezocht
Voor deelname aan dit project worden vrijwilligers in deze wijken/kernen gezocht, die bereid zijn zich voor dit project in te zetten. De vrijwilligers zijn na een korte opleiding inzetbaar binnen hun eigen woonwijk.

Informatiebijeenkomst
Voor belangstellende inwoners van de wijk Norschoten wordt op woensdag 16 juli een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur in wijkgebouw De Garve aan de Lange Voren 57 in Barneveld.

Vragen
Heeft u vragen over het AED netwerk Barneveld, dan kunt u contact op nemen met mevrouw E. van den Berg, T (0342) 495 552 of mevrouw J. van Koesveld, T (0342) 495 553, beiden werkzaam bij de brandweer Barneveld. U kunt ook een e-mail sturen naar:
AEDnetwerkBarneveld@Barneveld.nl.
Mutatiedatum 10/07/2008