Gemeente Maassluis

Mentorbeleid kan meer ondernemers helpen

In juni hebben de Stichting Mentorbeleid Maassluis en de landelijke Stichting Ondernemersklankbord een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Door de samenwerking kunnen in het vervolg meer ondernemers met diverse vragen begeleiding van een mentor krijgen.

De Stichting Mentorbeleid Maassluis is sinds 2006 bezig om minder ervaren ondernemers te koppelen aan ervaren ondernemers, zodat ze op hen kunnen terugvallen voor begeleiding en advies. Doel is het vergroten van de succeskansen van deze ondernemers en daarmee te voorkomen dat zij vroegtijdig met hun bedrijf stoppen.

Tot nu toe richtte het mentorbeleid zich op ondernemers die één tot drie jaar bezig waren met hun bedrijf. Door de samenwerking met de Stichting Ondernemersklankbord kan het Mentorbeleid Maassluis de doelgroep uitbreiden naar ondernemers die niet meer dan zeven jaar geleden zijn gestart. Ook bedrijfsbegeleiding in brede zin, bedrijfsoverdracht en faillissementspreventie behoren nu tot de aandachtsgebieden.

De Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk opererende organisatie die een vrijwel identieke wijze hanteert als het Mentorbeleid Maassluis. Zij beschikt over consulenten met diverse achtergronden en brede praktijkervaring, waarvan nu ook het Mentorbeleid Maassluis gebruik kan maken.

Het Mentorbeleid Maassluis ondersteunt inmiddels veel beginnende ondernemers. De laatste tijd is door meer publiciteit het aantal deelnemers verdubbeld. Ook was duidelijk geworden dat de belangstelling voor koppeling aan een ervaren ondernemer niet beperkt blijft tot ondernemers die een tot drie jaar bezig zijn. Ondernemers die al iets langer aan de slag zijn, hebben eveneens behoefte aan ondersteuning. Door de samenwerking met Stichting Ondernemersklankbord kan het mentorbeleid hierin voorzien.