Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Leiden Chess Tournament reeds volledig bezet

Het tweede internationale Leiden Chess Tournament heeft van 10 tot 20 juli aanstaande het maximale aantal van 150 schakers uit elf landen. De sleutelstad van ontdekkingen heeft daarmee een tweede sterk zomerschaaktoernooi dankzij de steun van de drie hoofdsponsors H.L. Druckerfonds, congreshotel Oud Poelgeest en de Zirkzee Groep.

Het evenement heeft bij kasteel Oud Poelgeest op donderdag 10 juli van 15.00 tot 19.00 uur een officieel openingsevenement waarbij de burgemeester van Oegstgeest tegen de voorzitter van de Leidse gemeenteraad een partij zal spelen onder gebruikmaking van een levend schaakspel. De gemeente afgevaardigden zullen hun schaakadvies ontvangen van grootmeester John van der Wiel en internationaal meester Hans Böhm. Belangstellenden zijn tevens van harte welkom bij een zogenoemde aanschuifsimultaan aan vijftien schaakborden door Van der Wiel.

Het internationale schaaktoernooi gaat op vrijdag 11 juli om 19.00 uur van start in het denksportcentrum aan de Robijnstraat 4 te Leiden. Aan het topbord zal de voorzitter van het Druckerfonds de heer Hans Baayens het toernooi wegschieten door het doen van de eerste zet aan het topbord. Er worden negen ronden gespeeld en de bovenste vijf borden kunnen live via internet worden gevolgd (www.leidenchess.nl). In beide weekeinden wordt er om 13.00 uur gespeeld. Bovenin het deelnemersveld zijn er onder meer (groot)meesters uit India, Oekraïne, Zambia, Servië, Hongarije, Rusland, Amerika, Oostenrijk, Polen en Denemarken. De 'Leidse schaakeer' wordt dit keer in dit sterke veld hoog gehouden door grootmeester John van der Wiel. (persbericht)