Ingezonden persbericht

Italianen het liefst in eigen land op vakantie

Holidot.com heeft de Hanzehogeschool Groningen onderzoek laten verrichten naar het vakantiegedrag van de Italianen en komt met verrassende conclusies.

Maar liefst 80% van de Italianen gaat het liefst in eigen land op vakantie. Hierbij zoekt 45% een verkoelende bestemming aan zee. Italianen die buiten het eigen land op vakantie gaan, gaan het liefst naar Frankrijk en Egypte. Slechts 1,5% komt naar Nederland.

Bijna de helft van de Italianen (49,4%) verblijft in een privé accommodatie, 38,9% geeft de voorkeur aan een hotel. 11,7% gaat in een ander soort accommodatie op vakantie. Voor korte vakanties is de regio Toscane de meest bezochte regio, voor vakanties van 4 nachten of meer staat de regio Emilia-Romana bovenaan.

De meerderheid van de Italianen boekt haar vakantie direct bij de accommodatieverschaffer. Slechts 18,8% boekt haar vakantie via internet. In Nederland boekt maar liefst 70% van de mensen via Internet. In Italië beschikt slechts 40% van de huishoudens over een internetverbinding. Een andere reden is het gebrek aan kennis van buitenlandse talen bij Italianen. Manon Kuipers, Marketing Manager bij Holidot: " wij verwachten dat ook Italianen steeds meer via internet gaan boeken. Om die reden is de site van Holidot, naast Nederlands, Pools, Engels, Spaans, Duits en Frans, nu ook volledig in het Italiaans beschikbaar."

Holidot.com is een initiatief van Jan-Peter Cruiming en Anne de Vries, oprichters van de Nationale Vacaturebank.nl. Dit jonge en dynamische internetbedrijf heeft een vernieuwende kijk op online hotel- en vakantieboekingen. Bezoekers kunnen accommodatie, prijzen en producten vergelijken vanuit een onafhankelijke bron.

Particulieren kunnen gratis hun vakantiewoning of bed & breakfast aanbieden op Holidot.com. Zakelijke aanbieders betalen een commisiebedrag per boeking. Aan het eind van dit jaar zullen er meer dan 500.000 hotels, 200.000 vakantiewoningen, 50.000 campings en 50.000 bed & breakfasts te boeken zijn. Hiermee heeft Holidot.com het grootste en meest gevarieerde aanbod van hotels en vakanties van Europa.

----------


Ingezonden persbericht