Ingezonden persbericht

Gratis Wi-Fi in luchthavens: free-hotspot.com spreidt haar vleugels

Dublin, Ierland, 10 juli 2008 - free-hotspot.com, beheerder van Europa's grootste gratis draadloos internetnetwerk, kondigt aan dat zij gratis draadloos internet geïnstalleerd hebben in twee luchthavens in Bretagne, Quimper Cornouaille en Lannion - Côte de Granit. Deze installaties benadrukken free-hotspot.com's toewijding om gratis Wi-Fi diensten aan te bieden in zowel regionale als internationale luchthavens. Het bedrijf heeft plannen om in de nabije toekomst gratis draadloos internet te installeren in luchthavens in Nederland en de rest van Europa.

De luchthaven van Quimper Cornouaille, die nu sinds enkele maanden is uitgerust met gratis draadloos internet, is de eerste luchthaven die heeft kunnen profiteren van de Wi-Fi diensten van het Ierse bedrijf free-hotspot.com. In slechts enkele maanden is het voor de passagiers een gewoonte geworden om draadloos internet te gebruiken in de luchthaven en te werken op hun laptops terwijl ze wachten op hun vlucht. Het gebruik van gratis Wi-Fi stijgt maandelijks; al 1 op de 20 passagiers van de luchthaven van Quimper maakt gebruik van het gratis draadloos internet. De luchthaven van Lannion - Côte de Granit heeft ook een overeenkomst gesloten met free-hotspot.com om gratis Wi-Fi te bieden aan haar passagiers. De installatie is recent, maar de eerste feedback geeft al weer dat het op z'n minst even succesvol zal zijn als de HotSpot in de luchthaven van Quimper.

Joe Brunoli, Vice President, Business Development van free-hotspot.com zegt: "We zijn verheugd om onze Wi-Fi diensten te kunnen aanbieden aan regionale luchthavens zoals Quimper en Lannion. De stijgende vraag van reizigers naar gratis draadloos internet betekent dat onze dienst een must-have is voor alle luchthavens, en niet enkel voor de grote."

"Luchthavens zijn zeer geschikte locaties om gratis Wi-Fi te installeren," legt Brunoli uit. "Gratis draadloos internet zorgt ervoor dat reizigers meer tijd zullen doorbrengen in de luchthaven en dus waarschijnlijk vroeger zullen aankomen aangezien ze online kunnen gaan terwijl ze wachten op hun vlucht. Hierdoor ontstaan er minder wachtrijen bij de check-in, verbetert de klantervaring en wordt de omzet per klant hoger," besluit Brunoli.

Over free-hotspot.com:

free-hotspot.com beheert 's werelds grootste en snelst groeiende gratis draadloos internetnetwerk met meer dan 3.300 HotSpots in 18 Europese landen. Om toegang te krijgen tot het gratis draadloos internetnetwerk van free-hotspot.com dienen gebruikers akkoord te gaan met het bekijken van een advertentie. Voor deze innovatie is free-hotspot.com onderscheiden met de prestigieuze WBI (Wireless Broadband Innovation) Award voor "Beste Publieke Wi-Fi product" en is beschikbaar gemaakt onder de naam EDGE Messaging voor netwerk-eigenaars, luchthavens, horecaketens en andere organisaties die hun omzet willen verhogen, strategische marketingprogramma's willen promoten of willen bouwen aan hun naamsbekendheid via hun eigen Wi-Fi netwerk.

free-hotspot.com ondersteunt een actieve community van gebruikers en biedt iedere maand gratis draadloos internet aan meer dan 600.000 mensen. Het bedrijf beschikt over de meest gebruiksvriendelijke HotSpot directory van de branche. Deze directory bevat op dit moment meer dan 20.000 gratis draadloze internetlocaties wereldwijd.
Om het volledige programma te ontdekken of om uw meest nabij gelegen HotSpot te lokaliseren, ga naar: www.free-hotspot.com.