PALM gastheer van 10de Wereldkampioenschap en 4de Belgisch Kampioenschap BBQ op 13 & 14 september 2008 Het Wereldkampioenschap BBQ wordt dit jaar in België georganiseerd. Twee jaar geleden vond het Belgisch Kampioenschap ook al plaats op de terreinen van PALM. Deze editie wordt tevens gecombineerd met de Opendeurdag van de brouwerij en de stoeterij. Het publiek wordt dus niet alleen getrakteerd op de frisse PALM maar ook op een smaakvol evenement.

De Belgian Barbecue Association, SMOKY CHARLY, is de organisator van dit WK. Voorzitter Charly Van den Bosch is heel enthousiast: "Wij zijn blij het Wereldkampioenschap BBQ op 14 september in Steenhuffel, in het prachtige kader van het domein Diepensteyn, te mogen organiseren. Het is een jubileumeditie want het is het 10de jaar dat een WK wordt opgezet. Een hele eer voor onze organisatie en een buitenkans voor ons land om zichzelf en zijn gastronomie in de kijker te zetten. Wij verwachten zo'n 30 tal buitenlandse en een 30 tal Belgische - teams. Op zaterdag 13 september zetten we onze Belgische eetcultuur in de kijker in ons "Belgisch dorp", iedereen kan er Belgische specialiteiten komen degusteren." Peter Buelens, pr - manager van PALM, schat in dat 20.000 bezoekers voor dit unieke evenement naar Steenhuffel zullen afzakken.

Open WK
"Het WK is een open gebeuren, iedereen kan deelnemen. Elk team bestaat uit minimum vijf en maximum acht leden. Zij gaan aan de slag met dezelfde ingrediënten die door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Dat barbecuen een ernstig vak is, blijkt uit de vorige edities van het Belgisch Kampioenschap. Hier geen pensenkermis of hamburgerfestijn wél een hoogculinaire competitie..." aldus Van den Bosch.

Hoe gaat zo'n Kampioenschap nu precies in zijn werk? Alle teams krijgen dezelfde ingrediënten ter beschikking en gaan daarmee aan de slag. Zij moeten 5 gerechten klaarmaken: een visgerecht , een kipgerecht, een varkensgerecht met PALM-bier, een rundgerecht en een dessert met chocolade. Bijgerechten, sauzen e.d. zijn vrij maar moeten door de teams worden meegebracht. Elk gerecht gaat naar de juryleden, o.l.v. Felix Alen en Dirk De Prins.
Het jurypanel is samengesteld uit Belgische topchefs, mediafiguren en vakmensen.

De Wereldkampioen ontvangt, naast de beker de fantastische som van 10.000 Dollar.
De tweede prijs krijgt 5.000 Dollar en de derde prijs mag 3.000 Dollar in ontvangst nemen.

Gratis toegang voor iedereen
Iedereen kan op zondag 14 sept. vanaf 10 u de sfeer van het Kampioenschap komen opsnuiven. Het publiek kan proeven van de gerechten die de teams klaarmaken.
De hele dag is er ook 'live' muziek en animatie voorzien. Ook de stoeterij met Belgische trekpaarden en het Kasteel, waar een kunsttentoonstelling zal plaatsvinden, kunnen worden bezocht.

Programma
10 de Wereldkampioenschap & 4de Belgisch Kampioenschap Barbecue Zaterdag 13 & zondag 14 september 2008
PALM Breweries - Kasteel Diepensteyn - Steenhuffel

Zaterdag 13 september 2008
09u tot 17uInternationale Ruilbeurs voor Bierpubliciteit Gambrinusclub, laadhall PALM
17u Officiële openingsceremonie met voorstelling van de ploegen. Domein Kasteel Diepensteyn Steenhuffel - Gratis inkom 19u30 Het "Belgisch Dorp": Degustatie van Belgische specialiteiten
- ¤ 25/pers.
Kaarten beschikbaar in alle Renmans filialen.
21u00 Feest van de Londerzeelse Burgemeester in de feesttent op het festivalterrein met onder andere Freddy Breck en Astrid - kaarten ¤ 10 - 052.30.36.16

Zondag 14 september 2008
8u Eedaflegging van de juryleden
10u Start van het WK en Belgisch Kampioenschap BBQ - Gratis inkom 10u Opendeur PALM en Stoeterij Diepensteyn - Gratis inkom 10u Rommelmarkt parochie Steenhuffel
17u30 Prijsuitreiking WK & BK BBQ

www.smokycharly.be
info@smokycharly.be

www.palmbreweries.com
pr@palmbreweries.com pr: (0032) (0)52.31.74.67

Einde persmededeling

Noot voor de pers:
Verdere persinfo voor journalisten:

PALM BREWERIES NV
PeteR BUELENS
Public Relations Manager
Steenhuffeldorp 3
1840 Steenhuffel
Telefoon (0032) 52.31.74.67 - (0032) 475.39.00.56
peter.buelens@palmbreweries.com

Belgian BBQ Association:
Voorzitter, Charly Van den Bosch : (0032) (0)475/555 408 Ondervoorzitter, Frank Dehandschutter : (0032) 0475/ 317 564

Over PALM Breweries: Belgian Unique Independent

De Belgische onafhankelijke familiale brouwerijgroep, PALM Breweries, heeft een gezamenlijke productiecapaciteit van 1 Mio HL en een geconsolideerde omzet van 60 Mio euro.

PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap daar zij de enige brouwerijgroep ter wereld is die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de 4 aloude gistingswijzen: Hoge - gemengde - spontane - lage gisting en dit in 3
gespecialiseerde historische sites in België:

- Site Brouwerij PALM te Steenhuffel:
90% hoge gisting / 10% lage gisting

- Site Brouwerij RODENBACH te Roeselare:
100% gemengde gisting

- Site Brouwerij BOON te Lembeek (50 / 50 JV): 100% spontane gisting

Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder het merk PALM (PALM, Dobbel PALM, PALM Royale en PALM Green) en is daarmee ruim marktleider in de Benelux in het segment van de amberbieren. De overname van brouwerij DE GOUDEN BOOM te Brugge in 2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het segment van de degustatiebieren met BRUGGE Tripel, BRUGGE Blond en de abdijbieren van STEENBRUGGE (Wit - Dubbel Bruin - Blond en Tripel). Uit haar bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze in 1998 de brouwerij RODENBACH, bekend voor haar "Vlaamse Rood Bruine" bieren van gemengde gisting (RODENBACH, RODENBACH Grand Cru) en haar unieke foederzalen, waar de bieren gedurende twee jaar rijpen op eiken vaten. De 50/50 joint venture met de geuzebrouwer Frank BOON beschouwt ze als haar cultuurproject voor het behoud van de onvervalste traditionele geuze-lambiek van spontane gisting met langdurige rijping op eiken vaten en hun dito fruitversies.

Tot voor kort heeft PALM Breweries haar export volledig gefocust op Nederland waar PALM en PALM Royale met 50 Mio consumpties per jaar ruim het meest verkochte speciaal bier zijn. Met een eigen verkooporganisatie van 18 mensen in Nederland wordt voortaan Nederland, naast België, als thuismarkt beschouwd. Export buiten BENELUX is de nieuwe groeirichting van PALM Breweries met de ambitie om 25% van het volume te halen uit export in 2015. Recent werd een distributieovereenkomst afgesloten in de UK met COORS, in Italië met PERONI / SABMiller en in de US met LATIS. Het rijke portfolio van PALM Breweries, gebaseerd op unieke Belgische
traditie, innovatie en knowhow is de troef voor verdere groei in de twee thuismarkten en in export.

PALM Breweries werd op 8 november 2007 door 'Het Instituut voor het Familiebedrijf' bekroond als 'professioneel geleid familiebedrijf'. Het is de missie van PALM Breweries om haar passie voor authentieke Belgische rasbieren verder te ontwikkelen en deze te delen met de consument die wil ontdekken en beleven. Met een grote passie voor echtheid en traditie wil PALM Breweries verder bouwen aan rasbieren die een unieke historische basis hebben en waarbij het brouwersambacht nadrukkelijk in ere gehouden wordt.