Ingezonden persbericht

Weblight kiest DeviceLock voor endpoint beveiliging

Rotterdam, 10 juli 2008 - Weblight, specialist in verlichtingsonderhoud, heeft software van DeviceLock geselecteerd voor bescherming tegen het lekken van gegevens uit computers van medewerkers en het onbeheerd gebruik van lokaal aangesloten apparaten. Hierdoor kan er zonder toestemming geen informatie van het bedrijfssysteem worden verwijderd of worden gekopieerd.

DeviceLock software is ontworpen voor besturingssystemen van Microsoft Windows en maakt een omvattend centraal beheer mogelijk dat is geïntegreerd in Microsoft Active Directory®. Op die manier maakt de software het mogelijk om de toegang van eindgebruikers tot alle beschikbare poorten (zoals USB-poorten) van de computer en tot randapparaten (ook lokale, netwerk- en virtuele printers) te beheren, registreren, schaduwen en controleren. Bovendien worden hiermee USB en PS/2 hardware keyloggers geblokkeerd.

Controle op synchronisatie
In tegenstelling tot oplossingen die de poort volledig uitschakelen, biedt DeviceLock beheermogelijkheden. De IT-afdeling kan daardoor, vanuit een centrale locatie, de instellingen naar behoefte wijzigen. Weblight kan met DeviceLock centraal en tot in detail bepalen welke soorten gegevens bepaalde individuen of groepen mogen downloaden op een Windows Mobile® of Palm® OS apparaat en welke niet. De oplossing heeft betrekking op de vele mogelijke lekkagedreigingen van draagbare apparaten, zoals USB-sticks en PDA's. Daarnaast controleert en beheerst het uitwisselen van data wanneer een gebruiker zijn draagbare apparaat synchroniseert met zijn bedrijfscomputer.

"We maakten ons zorgen dat ongeautoriseerde apparaten konden worden aangesloten op onze IT-systemen, met name onze laptops, zodat vertrouwelijke informatie verloren kon raken of gestolen kon worden. Ons verkoopteam werkt door het hele land, dus waren we bang dat vertrouwelijke informatie van klanten en het bedrijf in gevaar zou komen," aldus Matthew Cole, IT Systems Administrator bij Weblight.

Virussen
"Weblight heeft een groot personeelsbestand dat werkzaam is in de buitendienst. Voor een bedrijf dat de gegevens op de laptops van zijn werknemers wil beschermen, is dit echt een proactieve stap," aldus Sacha Chahrvin, managing director van DeviceLock UK. "Naast het probleem van gegevenslekkage, kunnen ook virussen, spyware en andere gevaarlijke malware programma's eenvoudig via USB-apparaten worden overgedragen. Een omvattende oplossing op het gebied van endpoint beveiliging is de meest effectieve manier om dit risico te verlagen. DeviceLock draagt ertoe bij dat de vertrouwelijke gegevens van Weblight en haar klanten worden beschermd. Bovendien wordt op deze manier gegarandeerd dat het bedrijf voldoet aan de wetgeving inzake gegevensbeveiliging."

Over Weblight
Weblight is een van de toonaangevende leveranciers van verlichtingsdiensten in Groot-Brittannië. Zij heeft een indrukwekkende reeks blue chip cliënten zoals Marks and Spencer en Somerfield. Weblight is opgericht in 1993 en heeft nu meer dan 135 medewerkers en een omzet van meer dan 18 miljoen euro. Weblight is onderdeel van DW Group Holdings Limited, een in verlichting gespecialiseerde groep die in 1961 is opgericht.

Over DeviceLock Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint-device-controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. Meer dan 3 miljoen apparaten in meer dan 55.000 organisaties zijn zo beveiligd. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië). Kijk voor meer informatie op http://www.devicelock.com

COPYRIGHT ©2008 DeviceLock, Inc. Alle rechten zijn voorbehouden. DeviceLock® en het DeviceLock logo zijn geregistreerde handelsmerken van DeviceLock, Inc. Lexar en het Lexar logo zijn handelsmerken Lexar Media Inc een dochteronderneming van Micron Technology Inc. Alle andere productnamen, handelsmerken of handelsmerken die hier worden genoemd zijn handelsmerken van de betreffende eigenaar(s).

Noot voor de pers: