Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag, donderdag 10 juli 2008

Gemeente en bedrijfsleven sluiten convenant over Binckhorst

Binckhorst verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gebied met woningen, kantoren, winkels en een groot park. De herinrichting van Binckhorst heeft gevolgen voor ondernemers op Binckhorst. Gemeente en bedrijfsleven sluiten daarom op 15 juli a.s. een convenant met daarin afspraken over communicatie en samenwerking tijdens de transformatie van het gebied.

De ondernemersorganisaties VNO-NCW West, MKB Den Haag, Kamer van Koophandel Den Haag en Bedrijvenvereniging Binckhorst (BLF) willen voorkomen dat bedrijven in Binckhorst schade oplopen. Ook willen zij dat met name stadsgebonden bedrijven zoveel mogelijk in Binckhorst kunnen blijven, dichtbij hun klanten in de stad. Om de belangen van ondernemers te waarborgen en te bevorderen dat de herinrichting zo spoedig mogelijk verloopt wordt een convenant gesloten. Doel van het convenant is het vastleggen van afspraken tussen gemeente en bedrijfsleven over de communicatie en samenwerking tijdens de transformatie van Binckhorst.

Herinrichting Binckhorst
Binckhorst ondergaat de komende jaren een metamorfose. De herontwikkeling heeft gevolgen voor ondernemers in Binckhorst. Voor sommige zal door de komst van nieuwe functies geen plaats meer zijn. Andere zullen binnen het gebied kunnen verhuizen. De gemeente Den Haag ontwikkelt de Binckhorst in samenwerking met Rabo Bouwfonds en BPF Bouwinvest.

De pers is van harte uitgenodigd bij de presentatie en ondertekening van het Convenant Bedrijven Binckhorst op dinsdag 15 juli a.s. om 17.00 uur in het Ketelhuis van de Caballero Fabriek, Saturnusstraat 60 in Den Haag.

De ondertekenaars van het convenant zijn:

- Peter Smit, wethouder Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu
- Henk Kool, wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie
- Marius Varekamp, voorzitter Kamer van Koophandel Den Haag
- Bruno Tideman, voorzitter MKB Den Haag

- Hans Verkaart, voorzitter VNO-NCW Den Haag

- Kees Herweijer, voorzitter Bedrijvenvereniging BLF

Noot voor de redactie,

Gemeente Den Haag