Ingezonden persbericht

Prettig wonen doen wij zo!
Middenbeemster: Bewonersonderzoek de Eenhoorn van start

Een fijne woning, een aangename omgeving en een plezierige omgang met buurtbewoners. Wie wil dat niet? Toch blijkt dat steeds meer mensen langs elkaar heen leven. Wooncompagnie Purmerend is een beproefd onderzoeksproject gestart en gaat de meningen in de Eenhoorn te Middenbeemster polsen.

Een goede buur(t) is beter dan een verre vriend. Nu en in de toekomst. Daarom wil de Wooncompagnie met het project 'Prettig wonen doen wij zo!' een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de buurt. Dit project heeft al in de diverse Nederlandse plaatsen geleid tot uitstekende effecten.

Bewoners centraal
Veel mensen kennen hun buren amper. Men weet dus ook niet wat hun eigen buurtgenoten verstaan onder prettig wonen. Een werkgroep, bestaande uit medewerkers van de Wooncompagnie maar vooral uit bewoners van de Eenhoorn, gaat onderzoeken wat wel en niet wordt ervaren als aangenaam woongedrag.

Uitnodigingen verstuurd
De enige mening die er écht toe doet, staat daarbij centraal: die van de bewoners. Want alleen de bewoners weten het beste wat er speelt. Op 1 juli jongstleden hebben zij een uitnodiging ontvangen om zich aan te sluiten bij de werkgroep. Met de retourkaart kunnen deelnemers zich eenvoudig opgeven. De uiteindelijke werkgroep gaat vervolgens de meningen van de overige bewoners peilen.

Invloed
Wie zijn mening laat horen, heeft logischerwijs invloed op de onderzoeksuitkomst. Niet onbelangrijk, want aan de hand van de resultaten worden woonafspraken gemaakt die zullen worden opgenomen in het huurcontract. Zodat iedereen weet wat de bewoners met z'n allen plezierige manieren vinden en iedereen ervoor tekent zich hieraan te houden.

Buurtbewoners die nog een inschrijfbon willen ontvangen en mensen die meer informatie willen over dit project kunnen contact opnemen met woonconsulent Kim Leers via telefoon 0900 2022 373 of via info@wooncompagnie.nl o.v.v. Prettig wonen.