Ingezonden persbericht

Buitenruimte in de pvp-krant

Gevangene wél naar buiten, psychiatrisch patiënt niet?

Een gevangene heeft recht op minstens één uur buitenlucht per dag. Een psychiatrische patiënt heeft dat recht niet. Hoewel de bouwrichtlijnen voor separeervoorzieningen een verplichte buitenruimte voorschrijven, blijkt die nog lang niet overal te worden gerealiseerd. Veel aandacht voor buitenruimtes in de nieuwe pvp-krant.

De pvp-krant is een uitgave van de Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg. De Stichting PVP zorgt ervoor dat cliënten in de zorg onafhankelijk advies, informatie en ondersteuning krijgen bij het handhaven van hun rechten.

In de zomer-editie van de pvp-krant veel aandacht voor buitenruimtes in de psychiatrie: regelgeving, praktijk en ervaringen van cliënten met luchtruimtes bij de separeer.

"Ik had geen contact meer met tijd en ruimte. Ik hoorde de vogels niet fluiten, de auto's niet rijden, geen zomergeluiden. Ik wist niet meer hoe het buiten kan ruiken. Het is het ergste dat ik heb meegemaakt."

Daarnaast in de pvp-krant ook bijdragen over de gewijzigde regeling dwangbehandeling, over kostbare bijwerkingen en over hoe het bestwil terugkomt in de behandeling. En de krant geeft een terugblik op het werk van de patiëntenvertrouwenspersonen in 2007.

Meer lezen

Geïnteresseerd in de pvp-krant? Neem dan contact op met Welmoet Wels, eindredacteur, T 030 2718353, of download de pvp-krant van de website van Stichting PVP: www.pvp.nl

Noot voor de redactie,