Ingezonden persbericht

Muzikale Botenparade

Op (koop)zondag 3 augustus varen tussen 14.00 en 17.00 uur door de Utrechtse Oudegracht zeven boten met ieder een eigen muziekstijl. Van pop tot hiphop, van rock tot gothic.
Alle boten zijn feestelijk aangekleed en elke band geeft een varend concert van ca 1,5 uur. Er zijn diverse luisterplekken waar de bands iets langer spelen. De zomerse stoet biedt muzikale acts van bands die het afgelopen jaar de belangstelling trokken van pers en/of publiek.
Boot 1: Dez Mona 14.00 - 15.30 uur
Is it Jazz? Is it Rock? Is it Pop? Eén ding is zeker: bij onze zuiderburen wordt deze Vlaamse intrigerende band steeds populairder. De geraffineerde muziek van Dez Mona blijft niet steken in pretenties, maar is geloofwaardig, gepassioneerd en dramatisch. Zanger Gregory Frateur doet de nummers bloeden met zijn uitgesproken zangstijl. Lees verder..
Boot 2: Lolly Jane Blue 14.15 - 15.50 uur
Deze groep is een samenwerking tussen singer/songwriter Lolly Jane Blue, filmmaker Sil van de Woerd en kledingontwerper Djovrie Krus. Samen staan zij garant voor een postmodern muzikaal sprookje. In een mengeling van folk en elektronische muziek zingt zangeres/kunstenares Lolly Jane Blue over een duistere wereld vol religie, liefde, natuur en dieren. Een droomwereld die werkelijkheid wordt door de prachtige creaties die de zangeres draagt. Lees verder..
Boot 3: Derick 14.30 - 16.00 uur
Derick verrast met soulversies van Nederpopklassiekers, zoals 'Laat Me' van Ramses Shaffy. Met de zwarte muziekstroming uit de jaren '70 en Nu Soul als invloedrijke basis heeft hij een groovende en unieke stijl. En dat in zijn eigen moerstaal. Eindelijk, soul en funk in het Nederlands! Lees verder..
Boot 4: StropStrikkers 14.45 - 16.20 uur
Eind 2006 was daar opeens StropStrikkers met hun album 'Kermis in de Hel'. Deze Utrechtse groep maakte naam met rauwe hiphop met dito teksten - recht van de straat. De groep uit Ondiep maakt ook live veel indruk. Dat leidde tot energieke optredens op Geinbeat, het Bevrijdingsfestival en Noorderslag. Het raptrio werd uitgeroepen tot de winnaar van de Utracks Award 2007 en tot Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12 (VPRO). Lees verder..
Boot 5: Mala Vita 15.00 - 16.30 uur
Opzwepende melodieën uit de Balkan, explosieve ritmes uit Latijns-Amerika en teksten die rechtstreeks afkomstig zijn uit de donkere stegen van Napels, welcome to the world of Mala Vita! Bandleden uit ondermeer Italië, Bosnië en Servië, met ieder een eigen muzikale achtergrond - even mixen en de mondiale sound van Mala Vita dendert de Oudegracht over. Lees verder..
Boot 6: A Reggae Bomb 15.15-16.50 uur
Jaren terug startte de Nigeriaanse DJ Duke de dansavond A Reggae Bomb een avond bomvol rootsreggae, ska, rocksteady en dancehall. Vandaag kun je de positieve en energieke sfeer proeven en meemaken: A Reggae Boat! Met live drie artiesten: Versatile Child, Irieginal Abraham en Kenny B. Samen met de band Jah Storm varen ze door de grachten. Lees verder..
Boot 7: Claw Boys Claw 15.30 - 17.00 uur
Uit het niets zijn ze daar opeens weer, de mannen van Claw Boys Claw. De band rond Peter te Bos en John Cameron is officieel nooit uit elkaar geweest, maar ze waren 7 jaar lang niet op het podium te zien. Maar ook vandaag weet de band nog hoe je goede, zweterige rock maakt en podiumbeest Peter te Bos weet hoe je het publiek op de achterste rij bij het optreden betrekt. Half augustus op Lowlands, en op 3 augustus op een boot door de Utrechtse Oudegracht! Lees verder..
Meer informatie
Kijk voor het programma of wijzigingen op
www.culturelezondagen.nl

Noot voor redacties:
Meer informatie of beeldmateriaal/