Deze week in het zomernummer van FEM Business (week 28/29, vanaf vrijdag 11 juli in de kiosk)

Votron verspeelt krediet
Waarom de Fortis-ceo (en zijn baas) weg moeten
Officieel is het nog niet zover, maar FEM Business nam er alvast een voorschot op: het onvermijdelijke ontslag van Fortis-ceo Jean-Paul Votron. Lees hoe de Belg niet alleen het vertrouwen in hem, maar ook dat in zijn bank verspeelde.

Grote schoonmaak op Wall Street en the City
Op veel medelijden hoeven ze niet te rekenen, die goedverdienende bankiers. Meer dan 100.000 analisten, bankiers, private equity-specialisten kunnen binnenkort op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wall Street en the City krimpen, en dit is nog maar het begin.

Wijnboef of wijnboer?
De recente veroordeling wegens wijnfraude grieft Eric Albada Jelgersma tot in het diepst van zijn ziel. Is de Nederlander het slachtoffer van een complot van het Franse wijnestablishment? Exclusief interview met de geplaagde eigenaar van Chateau Giscours.

Italiaans exportsucces: de 'ndrangeta
De omzet van de Calabrische maffia bedraagt 44 miljard euro. Daarmee is deze misdaadorganisatie waarschijnlijk groter dan de Siciliaanse maffia. Reportage uit de onderbuik van vakantieland Itali.

All in the family
Bolletje, Remia, Old Amsterdam: het zijn zeer verschillende producten, met totaal andere marketingstrategieën. Een ding hebben ze gemeen: het zijn buitengewoon sterke, oerhollandse merken, met een familie als aandeelhouder. Hoe houden ze stand in het marketinggeweld van de Unilevers, Procters en Nestlé's?

Verder in dit nummer:

â- C&A-familie scoort met groen: Good Energies marktleider alternatieve energie
â- Zomers leesvoer: management-literatuur voor aan het strand
â- Ook Chinezen zoeken zich rot naar talent
â- TomTom verslikt zich in TeleAtlas
â- Interview met investeerder Frederik van Beuningen

Noot voor de pers:
Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 - Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

Meer informatie: 020 515 9821