Ingezonden persbericht

Nieuwe Pontjesroutes op Fietsen Eén Twee Drie

Fietsroutes nummer één in Top-10

De rubriek Fietsroutes blijkt verreweg de populairste rubriek op de fietswebsite Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl). De website is inmiddels uitgebreid met een 40-tal pontjesroutes. Na de fietsroutes blijkt de rubriek Testen van Fietsen het meest bezocht. Op de derde plaats staat de rubriek Fietsrouteplanners in België, Nederland en Duitsland. Het bezoekersaantal aan de totale website is dit jaar opnieuw gestegen.

3.100 fietsroutes
De rubriek Fietsroutes bevat nu ruim 3.100 fietsroutes in Nederland, België en wereldwijd. Met dit aantal is Fietsen Eén Twee Drie zonder twijfel de grootste fietsroutewebsite van Europa. De routes kunnen direct vanaf internet gefietst worden. Volgens de 1-2-3 formule: route kiezen, route printen en fietsen! Ze kunnen per provincie en op plaatsnaam worden gekozen. Er zijn ook speciale themaroutes ontwikkeld, zoals Knooppuntroutes, Heideroutes, Koninkijke routes, Bloesem- en Bollenroutes, Molenroutes en GPS-routes.

Pontjesroutes
Recent is het thema Pontjesroutes toegevoegd. In deze nieuwe rubriek worden 40 fietsroutes gepubliceerd. Pontjesroutes zijn fietsroutes, waarbij op een bepaald moment in de route gebruik gemaakt wordt van een voetveer, veerpont of veerboot. Ze zijn extra aantrekkelijk, wanneer het warm weer is. De Pontjesroutes zijn alle rondritten. Ze zijn alfabetisch op naam van de route gesorteerd.

Fietstesten en routeplanners
De rubriek Testen van fietsen staat op de tweede plaats van meest bezochte rubrieken. U vindt er niet alleen de testgegevens van de normale fietsen, maar ook van elektrische fietsen en van een groot aantal fietsaccessoires. Op de derde plaats staat de rubriek Fietsrouteplanners in België, Nederland en Duitsland. Er bestaan al een aantal fietsrouteplanners, die duidelijk routes aangeven van de ene plek naar de andere plek, dus van A. naar B. In België en in delen van Nederland zijn verder diverse initiatieven ontwikkeld om knooppunten voor fietsroutes op internet weer te geven.

Fietswinkels en Fietsagenda
Opvallend in de ranglijst van de Top-10 van meest bezochte rubrieken is de vierde plaats voor de rubriek Fietswinkels. Het betreft de normale vakhandel, maar ook een toenemend aantal mobiele fietsenmakers. In totaal worden nu de gegevens van zo'n 1.000 fietsenmakers in Nederland en Vlaanderen gepubliceerd. Op de vijfde plaats staat de Actuele Fietsagenda. Deze rubriek heeft zich ontwikkeld tot een veel geraadpleegde actuele informatiebron over recreatieve fietstochten in de Benelux. Het bevat de data, routes, startplaatsen en kosten, maar ook de karakteristieken van vele recreatieve tochten. Vaak zijn directe links gemaakt naar de speciale websites en/of naar de e-mail-adressen van de organisatoren.

Fietswebwinkel
Op de vijfde plaats staat de rubriek Fietskaarten met o.a. de Fietswebwinkel. In deze winkel kunnen online zo'n 5.000 fietskaarten en fietsboeken in binnen- en buitenland direct worden besteld. De rubriek Navigeren met GPS op de fiets neemt de zesde plaats in. Zevende staat de speciale rubriek met Favoriete Fietslinks. Achtste is de rubriek Vragen en antwoorden over fietsen, negende de rubriek Fietsmerken en tiende het speciale Fietsprikbord, waarvan men gratis lid kan worden en waarop men eigen berichten kan plaatsen.

Stijging bezoekersaantal
Dit jaar is is het bezoekersaantal aan Fietsen Eén Twee Drie opnieuw gestegen. Een stijging met ruim 1%. We telden in de eerste zes maanden van 2008 tot nu toe 3,2 miljoen paginaweergaven, 1 miljoen bezoeken en ruim 710.000 unieke bezoekers.

Google Analytics
Alle gegevens zijn gebaseerd op de bezoekcijfers, zoals deze door het meetprogramma Google Analytics worden gemeten.

Links
* Fietsroutes
* Pontjesroutes

Noot voor redacties:

Nadere informatie (

Ingezonden persbericht