Ingezonden persbericht

Trend Micro-consumentenoplossingen online verkrijgbaar voor resellers

Trend Micro sluit online distributieovereenkomst met Nexway

Hilversum, 10 juli 2008 - Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704) biedt resellers de mogelijkheid om consumentenproducten online te bestellen. De beveiligingsspecialist heeft hiervoor een distributieovereenkomst gesloten met Nexway, dat de Trend Micro-consumentenproducten online gaat distribueren. Dit is een extra distributiekanaal: de mkb-beveiligingsproducten van Trend Micro zijn ook nog steeds beschikbaar via de bekende distributeurs.

Resellers kunnen nu online 24x7 consumentenoplossingen van Trend Micro bestellen en downloaden van het speciale Trend Micro-partnerportal www.trendmicroaffinity.com. Daardoor profiteren ze van permanente beschikbaarheid van vereiste beveiligingsproducten, gunstige (betalings)voorwaarden voor de Internet Security-oplossingen en de mogelijkheid om sneller in te spelen op klantbehoeften. De serie Trend Micro Internet Security-oplossingen beschermt tegen webbedreigingen via geavanceerde technologie. Daarnaast zorgen de oplossingen voor waterdichte beveiliging van online transacties, persoonlijke identiteits- en privégegevens.

"De online handel neemt exponentieel toe. We doen er daardoor goed aan resellers en webwinkels de mogelijkheid te bieden om software te downloaden. Zo hoeven ze geen fysieke voorraad meer aan te houden", zegt Patrick Dalvinck, Regional Sales Director Benelux bij Trend Micro. "Door de overeenkomst met Nexway breidt Trend Micro zijn distributienetwerk en -mogelijkheden nog verder uit."

Nexway biedt het volledige assortiment van Trend Micro Internet Security online aan in de vorm van een- of tweejarige abonnementen.
- Internet Security Pro 2008: een complete beveiligingsoplossing voor geavanceerde webbeveiliging thuis en onderweg. Dit pakket beschermt tegen gegevens- en identiteitsdiefstal door middel van een serie unieke online services.
- Internet Security 2008: een gestroomlijnde beveiligingsoplossing die bescherming biedt tegen webbedreigingen.
- Antivirus plus Antispyware 2008: beschermt gegevens tegen virussen, wormen, Trojaanse paarden en spyware.

Nexway is een belangrijke speler op het vlak van de online distributie van digitale content. Het bedrijf is tevens betrokken bij de distributie van digitale content via het eigen netwerk dat toegankelijk is via de belangrijkste Europese internetportals.

De distributieovereenkomst is onderdeel van de algehele Europese strategie van Trend Micro. De Trend Micro Internet Security-oplossingen zijn per direct beschikbaar in Spanje, de Benelux, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.