Ingezonden persbericht

Hét crimeboek van 2008 in de Top 3 van best verkochte boeken.
Nu reeds de 5e druk met 75.000 exemplaren.

25 jaar poldermaffia
Na de Heineken-ontvoering beginnen de liquidaties...
Het complete overzicht van een kwart eeuw georganiseerde misdaad in Nederland,
inclusief interviews met criminele kopstukken, bijzonder archiefmateriaal, analyses en vele unieke foto's.

Bestellen:

Willem Holleeder
Willem Holleeder
J. van den Heuvel & Ben Huisjes


TIJDPERK WILLEM HOLLEEDER
Auteurs: John van den Heuvel en Bert Huisjes

TIJDPERK WILLEM HOLLEEDER van John van den Heuvel en Bert Huisjes is een regelrechte bestseller. Sinds de release begin juni is de 5e druk met in totaal 75.000 exemplaren een feit. Al vijf weken staat het boek in de Bestseller 60 van de CPNB, samengesteld op basis van de verkoopgegevens van meer dan 600 Nederlandse boekhandels. Deze week is het na Versplinterd van Karen Slaughter en Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert - met een stevige derde plaats - het best verkochte boek. Bij de AKO en de Bruna staat TIJDPERK WILLEM HOLLEEDER al wekenlang op # 1 (zie www.ako.nl en www.bruna.nl).

Het boek vertelt het complete verhaal van een kwart eeuw georganiseerde misdaad in Nederland. Zijn politie en justitie er eindelijk in geslaagd Holleeder ten val te brengen of is zijn tijdperk nog lang niet voorbij?

Van kwajongen tot topcrimineel
Hoewel hij opgroeide in een normaal gezin, belandt Willem Holleeder al vroeg in zijn leven in het criminele milieu. In de jaren zeventig vormt hij samen met zijn maat Cor van Hout een bende die met geweld een vermogen verzamelt. Met o.a. Frans Meijer en Jan Boellaard breidt hij zijn carrière in de onderwereld verder uit.

Met grof geweld rooft de bende een vermogen bijeen, dat deels wordt 'belegd' in het voorbereiden van een nieuw project: de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Hoewel de daders uiteindelijk allemaal worden opgepakt en veroordeeld, werd een aanzienlijk deel van de buit van 35 miljoen gulden nooit teruggevonden.

Het schokkende misdrijf is de opmaat voor Holleeders verdere opmars in de wereld van de georganiseerde misdaad, die al snel zijn klauwen in de vastgoedwereld slaat. Daar ligt niet alleen het grote geld, maar loert ook gevaar. Met andere grote spelers van de poldermaffia, zoals John Mieremet, Sam Klepper, Willem Endstra, Mink Kok en de beruchte Joego-godfather Sreten Jocic volgt een ingewikkeld spel om de macht.

De intriges in de onderwereld leiden tot een golf van geweld, die zijn weerga niet kent in de Nederlandse misdaad. Topcriminelen worden op straat geliquideerd, soms voor de ogen van vrouw en kinderen. Als de teller op 25 staat, grijpt de justitie eindelijk in. Dankzij nauwe samenwerking tussen de Nationale Recherche en de Amsterdamse politie volgen er nu voor het eerst successen. Een groot aantal liquidaties lijkt te zijn opgelost, meerdere huurmoordenaars verdwijnen achter de tralies en Willem Holleeder hoort een vonnis van negen jaar cel wegens afpersing tegen zich uitspreken. Maar is al dat onderwereldgeweld nu echt voorbij?

Telegraaf-journalist John van den Heuvel (45) volgt de criminele carrière van Willem Holleeder al sinds de jaren tachtig, toen hij bij de Amsterdamse politie werkte. In 1990 stapte Van den Heuvel over naar De Telegraaf. Voor deze krant schreef hij talloze reportages over de georganiseerde misdaad in Nederland. Sinds 2001 is hij ook een veel gevraagde crimedeskundige voor radio en tv.

Telegraaf-journalist Bert Huisjes (39) beschrijft en analyseert al jaren de ontwikkelingen in de Nederlandse onderwereld, sinds 2006 vaak in samenwerking met John van den Heuvel. Hij specialiseerde zich in onderzoeksjournalistiek en onthulde regelmatig misstanden bij de bestrijding van de georganiseerde misdaad. Samen met Van den Heuvel schreef hij de true crime-bestseller 'Doden liegen niet' (2007).

Uitgeverij House of Knowledge - Softcover gebonden - 19 x 23,5 cm - 240 pagina's (135 grams luxe papier) - ISBN: 978-90-8510-396-7 - EAN: 9789085103967 - Artikelnummer: 39750PBS00 - ¤ 19,95

TIJDPERK WILLEM HOLLEEDER van John van den Heuvel en Bert Huisjes is een uitgave van special interest-uitgever House of Knowledge, succesvol in het ontwikkelen van multimediale uitgeefconcepten. Met de uitgaven van onder andere MAN ZOEKT BOERKA van Rob Hoogland, NA ONS DE ZONDVLOED van Prof. dr. Bob Smalhout, DE WANDELWIJZER van Joop Duijs, VAN MILJONAIR TOT KRANTENJONGEN van Sander de Kramer, DE TWEEDE RAYMANN van Jörgen Raymann, RUUD GEELS: ALTIJD RAAK van Theo Vaessen, ETEN ENZO van Janneke Vreugdenhill, 50 JAAR RUIMTEVAART van Piet Smolders heeft zij haar naam gevestigd.