Ingezonden persbericht

Pegasystems opent Nederlandse vestiging

Amsterdam, 10 juli 2008 - Pegasystems Inc. opent - in navolging van een aantal gewonnen projecten en de mogelijkheden tot verdere uitbreiding - haar eerste Nederlandse vestiging in het financial district in Amsterdam. Ook de sales- en technische teams krijgen een boost dankzij een intensief recruitmentprogramma.

Pegasystems richt zich met haar strategie op een specifieke markt en op de benadering van specifieke accounts voor elke sales vertegenwoordiger in de regio. Daarnaast zal Pegasystems zich blijven focussen op huidige klanten als ING, Fin-Force & Rabobank.

Martijn Schilperoort is Pegasystems' regio manager voor de Benelux en is verantwoordelijk voor de groeiende verkoop in de regio. Martijn heeft meer dan acht jaar ervaring in de BPM markt opgedaan bij bedrijven als Lexmark en IBM/Filenet. "De uitbreiding naar Nederland onderstreept de mogelijkheden en kansen om te groeien. Vanuit deze vestiging kan Pegasystems haar klanten en partners in de Benelux een nog betere ondersteuning bieden. De huidige markt dwingt organisaties alle onderdelen van hun bedrijfsprocessen onder de loep te nemen en daarbij te analyseren hoe zij het beste om kunnen gaan met de wereldwijde kredietcrisis. Efficiëntie in de operationele processen kan miljoenen euro's aan omzet schelen in de basis en Pegasystems is de perfecte partner om op de lange termijn te besparen door intensieve processen te automatiseren. Daardoor kan elke organisatie dit soort problemen het hoofd bieden. Het is echt een uitdaging om deel uit te maken van dit bedrijf en de BMP markt."

Robbert te Riele is sales consultant en verantwoordelijk voor de ondersteuning van het Benelux verkoopteam. Samen met Martijn zal hij zich met name focussen op de grote Nederlandse en Belgische financiële instellingen. Robbert heeft meer dan twaalf jaar ervaring in de BPM en ECM markt. Voor Pegasystems was Robbert werkzaam bij bedrijven als Getronics, Atos Origin en IBM/Filenet. "Het feit dat het complete Benelux team al vele jaren samengewerkt heeft voordat we in februari 2008 het team van Pegasystems kwamen versterken, zorgt voor een goede start. De kracht van het product, de positie binnen de markt en de relatief gemakkelijk gemaakte afspraken en meetings met grote financiële instellingen brengen duidelijk de goede toekomst van Pegasystems naar voren!"

Maarten Krah ondersteunt het sales team als business consultant. Maarten heeft dertien jaar ervaring met BPM en ECM, met name in de Belgische markt. "Samen met Robbert en Martijn telt ons team dertig jaar ervaring in BPM. We zijn nu nog beter in staat onze bestaande klanten en andere kanalen te ondersteunen en ons klantenbestand uit te breiden. Pegasystems heeft besloten te investeren in een lokaal kantoor omdat Nederland en België zeer innovatieve markten zijn, perfect geschikt voor de technologie van Pegasystems."

"Pegasystems is reeds vijftien jaar actief in de Europese markt en deze regio staat zelfs garant voor een derde van de wereldwijde omzet," aldus David Wells, vice president en managing director van EMEA. "Dit nieuwe kantoor sluit perfect aan op de verwachte groei in Europa, en specifiek voor Nederland. Onze klanten zoeken rules- based BPM oplossingen die ontworpen zijn om hen 'build for change' te maken in hun hele organisatie."

Contactgegevens Pegasystems Benelux Office
Regus WTC Zuidplein 36
POBOX 79051
1077 XV AMSTERDAM

Over PegasystemsPegasystems (NASDAQ: PEGA), leider in Business Process Management, levert software waarmee 's werelds meest geavanceerde organisaties hun omzetgroei, productiviteit en flexibiliteit kunnen optimaliseren. Klanten gebruiken de
bekroonde SmartBPM® suite ter verbetering van hun klantenservice, het bereiken van nieuwe markten en de vergroting van hun operationele effectiviteit.

Met behulp van de gepatenteerde SmartBPM technologie van Pegasystems zijn bedrijfsapplicaties eenvoudig te ontwikkelen en aan te passen door zakelijke doelstellingen direct vast te leggen, zonder handmatig te hoeven programmeren.

SmartBPM verenigt bedrijfsregels en -processen in samengestelde applicaties op bestaande systemen. Hierdoor zijn ondernemers en IT- medewerkers 'Build for Change®', beschikken over meer toegevoegde waarde en kunnen beter presteren dan hun concurrenten.

De Pegasystems suite is aangevuld met 'best- practice frameworks' gericht op toonaangevende organisaties binnen de financiële dienstverlening, verzekeringen, gezondheidszorg, de overheid, life science, communicatie, productie en andere industrieën.

Het hoofdkantoor van Pegasystems is gevestigd in Cambridge, Massachusetts (VS). Het bedrijf heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie over Pegasystems op: www.pega.com .

All trademarks are the property of their respective owners.

The information contained in this press release is not a commitment, promise, or legal obligation to deliver any material, code or functionality. The development, release and timing of any features or functionality described remains at the sole discretion of Pegasystems, Pegasystems specifically disclaims any liability with respect to this information.