NorthgateArinso verhoogt efficiëntie en nauwkeurigheid van SAP HCM
~ HR Accelerators verkorten implementatietijd en administratieve belasting voor SAP HCM-gebruikers ~

Nieuwegein - 10 juli 2008 - Organisaties die gebruik maken van SAP voor het beheer van HR-processen krijgen een helpende hand toegestoken van NorthgateArinso, dat zijn vernieuwde HR Accelerators Suite presenteert. De wereldwijde aanbieder van HR-software en -diensten heeft zijn bestaande portfolio van SAP Human Capital Management (HCM-) tools geoptimaliseerd. De set tools, HR Accelerators genaamd, verkort de tijd die nodig is voor het automatiseren van een groot aantal HR-processen en het customizen van SAP HCM naar de behoeften van een bedrijf.

HR Accelerators bevatten onder meer Implementation en Operations Suites, die ontworpen zijn om HR-processen gebruiksvriendelijker te maken en de stabiliteit, de compliance en de prestaties te verbeteren. NorthgateArinso investeert in deze tools met het doel HR-teams meer tijd te geven om zich te focussen op het daadwerkelijk managen van mensen.

De Implementation Suite bevat tools die data en scenario's testen om er zeker van te zijn dat het systeem volledig naar wens functioneert. Hiermee wordt de testfase bij de implementatie van een project met 50 procent verkort. Bij het verdere applicatiebeheer is een productiviteitsverhoging van 20 procent haalbaar. Bijvoorbeeld: met de HR Transfer-component is het mogelijk om realtime informatie omtrent de werknemerspopulatie in een testsysteem te plaatsen om te controleren of een wettelijke verandering in HR gevolgen heeft voor de loonlijst. Het is ook te gebruiken om een trainingssysteem in te richten, waarmee het eenvoudiger wordt om HR-personeel op de hoogte te brengen van nieuwe elementen in het systeem.

Wanneer het SAP HCM-systeem geïmplementeerd is, stelt de Operations Suite de HR eindgebruikers in staat om zich te focussen op personeelszaken, in plaats van op terugkerende, tijdrovende administratieve taken. De Operations Suite bevat functies om HR-rapportage te vereenvoudigen, verbeterd beheer met minder inspanning mogelijk te maken en organisaties te helpen meer compliant te worden.

"Deze tools vormen het resultaat van bijna vijftien jaar ervaring in het customizen van SAP voor HR-afdelingen wereldwijd", zegt Gregory Tutt, HR Accelerators Product Manager bij NorthgateArinso. "Automatisering van de arbeidsintensieve werkzaamheden rondom implementatie en administratie zorgt voor de nodige kostenbesparingen. Het verlaagt de uitgaven voor de implementatie van SAP voor HCM, biedt een snellere ROI en maakt de dagelijkse HR-administratie meer kostenefficiënt."

HR Accelerators maakt onderdeel uit van NorthgateArinso's full-service benadering. De 2000 consultants omvattende System Integration-divisie (SI) van NorthgateArinso zet de tools in om SAP HCM projecten zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te implementeren. Hiermee onderscheidt de divisie zich van andere SAP HCM-integrators.

De HR Accelerators Implementation Suite bevat onder meer HR Transfer, om SAP-data van het ene naar het andere systeem over te brengen en data-scrambling mogelijk te maken omwille van data vertrouwelijkheid en veiligheid. Een andere tool is HR Checker, die de impact van veranderingen en testen controleert en afwijkingen detecteert in alle SAP HCM, tijd- en loonlijstdata tijdens migraties, upgrades of andere wijzigingen.

De HR Accelerators Operations Suite is een set van applicaties die HR-personeel helpt accuraat HR-services te leveren. De suite bevat HR Query, een flexibele rapportage-tool voor ad-hoc personeelsverzoeken; HR DataControl, dat een filter biedt voor het monitoren van geselecteerde SAP HCM-datawijzigingen, zodat gebruikers veranderingen kunnen doorvoeren en registreren; en Career History, dat informatie over de loopbaanontwikkeling van individuele werknemers gebruiksvriendelijker opslaat.

De suites zijn in-house ontworpen door hooggekwalificeerde SAP-gecertifceerde ontwikkelaars. NorthgateArinso won onlangs de 2008 SAP® Pinnacle Award voor zijn bijdrage op het gebied van Business Process Outsourcing.

(577 woorden)

Noot voor de pers:

Over NorthgateArinso
NorthgateArinso, de HR-divisie van Northgate Information Solutions, is opgericht in 2007 na de overname van ARINSO International. Deze fusie heeft geleid tot een organisatie met meer dan een halve eeuw expertise op het gebied van HR.

NorthgateArinso is aanbieder van Human Resources-software en -diensten en levert innovatieve HR business-oplossingen aan werkgevers, inclusief bedrijven die voorkomen in de Global Fortune(TM) 500-lijst en veel organisaties in de publieke sector.

Onze visie is eenvoudig: we willen een betrouwbare partner zijn voor HR-beslissers die de HR-dienstverlening willen verbeteren door middel van slimmere processen en efficiëntere technologieën. Zo ondersteunen we belangrijke onderdelen zoals administratie, payroll, arbeidsvoorwaarden, recruitment, learning en talent management.

De 4.500 werknemers van NorthgateArinso zijn toegewijd aan HR-excellentie door het bieden van strategisch advies, software-oplossingen van hoge kwaliteit, diensten-outsourcing en systeemintegratie. NorthgateArinso heeft vestigingen in 32 landen op 5 continenten.

www.northgatearinso.com