Ingezonden persbericht

Amersfoorts kunstcentrum Zonnehof opgeheven

Per 1 juli 2008 is De Zonnehof, centrum voor moderne kunst te Amersfoort opgeheven. Jarenlang maakte het instituut exposities op het gebied van beeldende kunst, vormgeving, fotografie en architectuur in het markante Rietveldpaviljoen (Gerrit Rietveld, 1959).

Het Rietveldpaviljoen gaat vanaf oktober onderdak bieden aan Armando Museum Bureau, tot de afgebrande Elleboogkerk herbouwd is. Zie www.armandomuseum.nl. Daarna krijgt het Rietveldpaviljoen een nieuwe, culturele functie.

Architectuurcentrum Amersfoort, tot 1 juli onderdeel van De Zonnehof, wordt onderdeel van KadE, Amersfoorts nieuwste kunsthal. De agenda van het architectuurcentrum blijft voorlopig te lezen op www.dezonnehof.nl. Voor meer informatie kunt u mailen naar: j.vanderwerff@amersfoort-in-c.nl.

KadE (Kunst aan de Eem) opent in 2009 de deuren aan het Smallepad. KadE gaat exposities organiseren op het gebied van (hedendaagse) kunst en architectuur. Ook zullen hier weer Kinderateliers plaatsvinden. Zie www.kadeamersfoort.nl.

Artotheek Amersfoort, tot nu toe ook onderdeel van De Zonnehof, wordt per 1 januari 2009 onderdeel van Openbare Bibliotheken Eemland, gevestigd op Zonnehof 16.

Abonnees van de nieuwsbrieven van De Zonnehof en het Architectuurcentrum blijven automatisch op de hoogte van de activiteiten van KadE en van het Architectuurcentrum. Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief KadE? Dat kan via nieuwsbrief@kadeamersfoort.nl.