Ingezonden persbericht



UITNODIGING

Rotterdam, 7 juli 2008

Presentatie rapport De bruggen zijn niet OK

Komende donderdag 10 juli 2008 om 09:30 zal de PvdA-fractie Feijenoord een uitvoerige rapportage openbaar maken over de wijze waarop het singelplan Lange Hilleweg tot stand gekomen is en uitgevoerd is.

Dit rapport onder de titel De bruggen zijn niet OK is in de periode februari-juli 2008 samengesteld om te achterhalen waarom bewoners zich niet betrokken voelden bij het proces en waarom zowel de uitvoering zoveel klachten tot gevolg had.

Uit het onderzoek blijkt dat bewonerswensen slechts ingewilligd werden als zij pasten bij de uitgangspunten van de ontwerpers, dat andere bewonerswensen nauwelijks bestudeerd zijn en dat er verschillende malen onjuiste verwachtingen bij bewoners werden gewekt. Bewonersparticipatie werd niet volgens de geldende procedures vorm gegeven.

Tevens bleek dat de aansturing van het project zowel door de gemeente als deelgemeente ernstig te wensen overliet. Behalve dat de participatieprocedures onjuist uitgevoerd werden, bleken ook ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming onjuist uitgevoerd te zijn.

Donderdag zal het rapport overhandigd worden aan het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente, een lid van de werkgroep Lange Hilleweg en de Bewonersorganisatie Bloemhof. Er zal dan ook ruimte zijn voor een nadere toelichting. Vanaf 11:00 zal het onderzoek ook beschikbaar zijn op de site van de PvdA Rotterdam/Feijenoord.

De presentatie vindt plaats op het deelgemeentekantoor, Maashaven Oostzijde 230.

c8ccb9.gif

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Marco van Lent (fractievoorzitter Feijenoord), 06-284 08 196

Bereikbaar tussen 1600-1800

Winfred van den Bor
Beleidsmedewerker
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 2105, 06-22 207 541
wvdbor@stadhuis.rotterdam.nl