Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Verkeersveiligheid vergroten met `eigen' verkeersborden

BARENDRECHT (woensdag 9 juli 2008) ­ Wethouder Simon Zuurbier onthult op donderdag 10 juli twee verkeersborden die ontworpen zijn door leerlingen van CBS De Vrijenburg en CBS De Driehoek. De borden worden na de bekendmaking bij de betreffende scholen geplaatst. De borden zijn ontwor- pen om de verkeersveiligheid rondom de scholen te vergroten. Het initiatief voor deze actie is af- komstig van de politie district Zuid en de gemeente Barendrecht.

Onder bewoners van de wijk Vrijenburg heeft de politie onlangs een enquête gehouden over veiligheid in hun wijk. Als grootste ergernis kwam uit het onderzoek de hoge snelheid van auto's rondom de scholen naar voren. Om hier iets aan te doen, is door de gemeente en de politie samenwerking met de scholen gezocht. Leerlingen van groep zes en zeven mochten zelf een verkeersbord ontwerpen. De twee `winnende' ontwer- pen worden op 10 juli door wethouder Zuurbier onthuld en vervolgens in de wijk geplaatst.

Politieoptreden
De politie doet er, in samenwerking met de gemeente, alles aan om de verkeersveiligheid te vergroten. Het terugdringen van de hoge snelheid is één van de aspecten. Door middel van onder andere snelheidscontro- les zal er de komende tijd door de politie strenger opgetreden worden.

Noot voor de pers,