Description: Amsterdam ? Ahold heeft vandaag een aantal belangrijke wijzigingen in het bestuur van de vennootschap en van werkmaatschappijen bekendgemaakt.


Ahold maakt benoemingen bekend

donderdag 10 juli 2008

Amsterdam - Ahold heeft vandaag een aantal belangrijke wijzigingen in het bestuur van de vennootschap en van werkmaatschappijen bekendgemaakt.

Lawrence Benjamin, Chief Operating Officer Ahold USA, is door de Raad van Commissarissen voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van Ahold. Zijn benoeming zal in de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden voorgedragen.

Carl Schlicker, de huidige President en CEO van Giant-Carlisle, is benoemd tot President en CEO van Stop & Shop / Giant-Landover. Hij volgt de heer José Alvarez op.

Sander van der Laan, de huidige Directeur Commercie van Albert Heijn, is benoemd tot President en CEO van Giant-Carlisle. Hij volgt de heer Schlicker op.

José Alvarez, de huidige President en CEO van Stop & Shop / Giant-Landover, is benoemd tot Executive Vice President Global Business Development en rapporteert aan John Rishton.

De heer Schlicker en de heer Van der Laan zullen rapporteren aan Larry Benjamin.

Albert Voogd, de Directeur Winkelorganisatie van Albert Heijn, is benoemd tot Directeur Commercie. Hij volgt de heer Van der Laan op.

Cees van Vliet, thans verantwoordelijk voor Format Management bij Albert Heijn, is benoemd tot Directeur Winkelorganisatie. Hij volgt de heer Voogd op.

De heer Voogd en de heer Van Vliet zullen rapporteren aan Dick Boer, Chief Operating Officer Ahold Europe.

"Ik ben zeer verheugd om deze veranderingen aan te kondigen, aldus John Rishton, CEO van Ahold, "Larry zal de Raad van Bestuur versterken en zijn voordracht onderstreept het belang van de Amerikaanse markt voor Ahold. Deze benoemingen zullen bijdragen aan het versnellen van de overdracht van kennis tussen onze verschillende bedrijfsonderdelen. We hebben ervoor gekozen om deze wijzigingen te doen, op het moment dat het Value Improvement Program verder gaat dan prijs herpositionering. Bij Ahold zal onze wereldwijde strategische focus blijven liggen bij de transformatie van al onze ketens tot krachtige consumentenmerken.

Ahold Press Office: +31 (0)20 509 5291

Indien de Nederlandse versie van dit persbericht afwijkt van de Engelse versie, is de Engelse versie leidend.

Waarschuwing
Dit persbericht omvat toekomstgerichte uitspraken, die niet verwijzen naar historische feiten maar naar verwachtingen gebaseerd op de huidige gezichts- en uitgangspunten van het management en die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden waardoor daadwerkelijke resultaten, de uitvoering of gebeurtenissen wezenlijk kunnen verschillen van die tot uitdrukking gebracht in zulke uitspraken. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de toekomstgerichte uitspraken. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en evenmin nauwkeurig voorspelbaar zijn, zoals het effect van algemene economische of politieke omstandigheden, wisselkoers- en renteschommelingen, de toename van of veranderingen in concurrentie, Aholds mogelijkheden om haar plannen en strategieën succesvol te implementeren en af te ronden, tegenvallende of andere dan verwachte voordelen van en middelen uit Aholds plannen en strategieën, veranderingen in Aholds liquiditeitsbehoeften, maatregelen van concurrenten en derden, alsmede andere factoren zoals besproken in documenten welke in Aholds naam in openbare registers zijn neergelegd. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze toekomstgerichte uitspraken, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Koninklijke Ahold N.V. - dat is Aholds statutaire naam - neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige verandering in openbare informatie of een toekomstgerichte uitspraak in dit bericht te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht.

We make it easy to choose the best

Koninklijke Ahold