PERSBERICHT

10 JULI 2008


---

Arseus neemt activiteiten van het Deense Unikem over

Fagron breidt uit naar Scandinavië

Waregem, 10 juli 2008 - Arseus heeft overeenstemming bereikt met Nomeco over de overname van de activiteiten van Unikem via een asset deal. Unikem is een divisie van Nomeco en richt zich al meer dan 200 jaar op de verkoop van farmaceutische grondstoffen in Denemarken en de rest van Scandinavië. De farmaceutische grondstoffen worden geleverd aan (ziekenhuis)apotheken en aan de farmaceutische industrie. Unikem realiseerde in 2007 een dubbelcijferige EBITDA-marge op een omzet van circa 3 miljoen euro. De transactie wordt eind juli afgerond.

Met de overname van de activiteiten van Unikem wordt Fagron actief in Scandinavië. De overname past volledig in de `buy-and-build' strategie van Arseus en draagt bij aan de strategie van Fagron om haar Europese marktleiderschap in magistrale bereidingen verder uit te breiden. De introductie van het Fagron-model en het ruime productenassortiment van Fagron zal de marktpositie van Unikem in Scandinavië verder verstevigen.

Nomeco A/S is een dochteronderneming van Tamro OY, onderdeel van de Duitse onderneming Phoenix Group.

Arseus behaalde in 2007 een omzet van 304 miljoen euro en boekte over het eerste kwartaal van 2008 een omzetgroei van 13%. De overname van Unikem draagt bij tot het realiseren van de strategische doelstelling om in 2010 een omzet te behalen van 500 miljoen euro via een combinatie van organische en externe groei. Op 15 juli om 07.30 uur zal Arseus de trading update over het tweede kwartaal van 2008 publiceren.