Gemeente Noordenveld

oplevering eerste deel herinrichting Norg

Wethouder aanwezig bij oplevering eerste deel herinrichting Norg

Gepubliceerd op: 09 juli 2008

Wethouder van verkeer en vervoer Jacob Dam bekijkt donderdag 10 juli om 11.00 uur de opnieuw ingerichte Brink en Oosteind in Norg. Dat doet hij samen met zijn collegawethouders Oeds Keizer en Geert Wolters en met Jan Kruize, die namens een aantal belangenorganisaties in Norg veelvuldig overleg heeft gevoerd met de gemeente over de voortgang van de werkzaamheden. Ook de heer T. Scherjon, de uitvoerder van aannemer Jager uit Midwolde en Philip Deys, de toezichthouder namens de gemeente, zijn aanwezig bij de oplevering van het eerste deel van de herinrichting van het centrum van Norg.
De verantwoordelijke wethouder Jacob Dam is erg tevreden dat de oorspronkelijke planning is gehaald. "De gemeente had bedongen dat het werk klaar moest zijn voordat de bouwvak zou beginnen, dus uiterlijk vrijdag 11 juli. Bij dit soort werkzaamheden is het vaak moeilijk om vast te houden aan de planning, want je komt in de dagelijkse praktijk altijd verrassingen tegen. Leidingen die net een paar meter verderop liggen dan op onze tekeningen staat, een fundering die veel dikker is dan uit de steekproeven bleek, klinkers die niet op tijd geleverd worden en ga zo maar door. Ik geef een groot compliment aan zowel de aannemer als aan onze eigen medewerkers, dat het allemaal op tijd klaar is. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de volgende fase, de herinrichting van de Asserstraat en het Westeind, net zo goed gaat verlopen."
Na de bouwvak gaan de Asserstraat en het Westeind op de schop. Dat gebeurt in drie fasen om de overlast voor het verkeer enigszins te beperken. Volgens de planning is dit deel van de herinrichting in december 2008 klaar.