Persbericht

Onafhankelijke softwarevergelijking toont unieke veranderingsmogelijkheden Agresso Business World

~ User interface van Unit 4 Agresso s ERP-applicatie ondersteunt zakelijke veranderingen sneller en tegen lagere kosten; SAP en Oracle vereisen programmeringskosten ~

Sliedrecht, 10 juli 2008 Gebruikers van Agresso Business World kunnen systeemveranderingen veel sneller en kostenefficiënter doorvoeren dan concurrerende ERP-aanbieders SAP en Oracle.

Dit concludeert Technology Evaluation Centers (TEC), dat onafhankelijk vergelijkingsonderzoek heeft gedaan naar de softwarearchitectuur van de meest toonaangevende ERP-aanbieders. Het onderzoek toont aan dat gebruikers van Agresso Business World meer dan 95 procent van de benodigde veranderingen zelf kunnen toepassen op hun ERP-oplossing. SAP en Oracle vallen bij het merendeel van deze veranderingen terug op programmeren uitgevoerd door een (externe) IT-afdeling.

Honderd procent budgetoverschrijding
In de competitieve markt van vandaag zijn bedrijven aan continue veranderingen onderhevig, met name in de publieke en private dienstensector. Desondanks schieten de meeste ERP-oplossingen tekort in hun voorzieningen. In een onderzoek van IDC onder 250 bedrijven wereldwijd, gehouden in februari 2008, geeft 47 procent van de ERP-gebruikers aan dat de kosten van hun financiële applicaties met honderd procent het budget overschrijden. TEC heeft geprobeerd een antwoord te vinden op de vraag wat softwareaanbieders goed en fout doen om het doorvoeren van veranderingen na de implementatie te vergemakkelijken.

Sleutelgebieden
Om erachter te komen hoe flexibel verschillende ERP-systemen in de postimplementatiefase werkelijk zijn, koos TEC drie wereldwijde aanbieders in de dienstensector: Unit 4 Agresso, Oracle en SAP. Aan zowel klanten als interne specialisten werd gevraagd welke technologische methode zij nodig hadden om bedrijfsveranderingen te ondersteunen. De vragen hadden betrekking op de vijf sleutelgebieden van verandering: nieuwe (wettelijke) regelgeving, reorganisaties en herstructurering, fusies en overnames, veranderende bedrijfsprocessen en door het financieel management aangestuurde veranderingen. Elke respondent gaf aan dat een verandering ondergebracht kan worden in één van de volgende twee gebieden:
- Grafical user interface (GUI): een display op het bureaublad waarmee de gebruiker door middel van verschillende vensters, icoontjes en muisbewegingen snel gegevens kan verplaatsen, samenvoegen en tonen;
- Applicatieniveau: een programmeringniveau waarbij een IT-afdeling nodig is om gelijkwaardige bestanden, tabellen en applicatie-datasets te integreren.

De resultaten spreken voor zich. Voor zowel SAP en Oracle is ondersteuning van het applicatieniveau nodig voor bijna alle (respectievelijk 100 en 93 procent) vereiste veranderingsscenario s. Met Agresso Business World kan men meer dan 95 procent van de veranderingen zelf doorvoeren. Dit kunnen zij doen door middel van een GUI, via de drag-and-drop-functie. Integratie van applicaties van derden is hierop een uitzondering.

Moeite
Voor veranderingen op applicatieniveau zijn doorgaans verschillende bronnen nodig. Het kost veel tijd en moeite om de voorwaarden te specificeren en om het project te ontwerpen, ontwikkelen, testen en ook nog eens te managen , zegt Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij Unit 4 Agresso. Weinig organisaties hebben deze bronnen in huis en schakelen daarom kennis van derden in. Dit betekent dat snel groeiende organisaties die Agresso Business World gebruiken, zowel veel kosten als tijd besparen dankzij de aanpasbaarheid van hun ERP-applicatie na implementatie.

Als het industriesegment of businessmodel van een organisatie erg dynamisch is, behoort Agresso Business World op de shortlist van ERP-aanbieders te staan. Zeker wanneer je kijkt naar de stijgende tarieven die ontwikkelaars in rekening brengen vanwege het nijpende personeelstekort in de ICT , voegt Dobbe toe.

(538 woorden)

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 19 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2007 een omzet van ¬ 321 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso heeft circa 3.500 medewerkers in dienst. De aandelen worden verhandeld op Euronext Amsterdam (Symbool: U4AGR).

Voor meer informatie, kijk op: www.unit4agresso.nl/es

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS Global Public Relations: Freek Janssen
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Email: freekj@lewispr.com
Web: www.lewispr.nl

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com