Ingezonden persbericht



- Nederlander nog altijd bang in het donker -

Donker&Duister onderzoek: duisternis zowel in- als buitenshuis griezelig

Gelukkig zijn de Nederlandse straten veelal verlicht, want als het aan de Nederlanders ligt blijft men s avonds binnen als het weer ouderwets donker zou worden op straat. Maar liefst 73% van vrouwen van boven de 16 jaar en 52% van de mannen, gaan niet graag alleen de straat op in het duister. Onbekende geluiden, de angst voor aanvallers en het slechte zicht worden hiervoor als belangrijkste reden genoemd. Licht is lekker veilig en in het donker blijken dus zelfs stoere mannen best wel een beetje bang te zijn...

Dit bovenstaande blijkt uit het recente Donker&Duister onderzoek van The Amsterdam Dungeon, waaraan ruim 500 bezoekers van deze attractie aan deelnamen. Maar niet alleen op straat, ook binnenshuis is niet iedereen vrij van angsten in het duister. Met name vrouwen (69%) zijn in het donker vaak bang voor inbrekers en brand . Bij bijna 14% van de vrouwen leidt het denken hieraan weleens tot slapeloze nachten. Mannen daarentegen voelen zich thuis veel veiliger. Ruim 76% zegt zich dag en nacht helemaal safe te voelen binnenin de eigen woning.

Donker wordt ook vaak geassocieerd met mysterieuze en onbekende dingen, waarschijnlijk omdat dingen die in het donker worden uitgevoerd ook mysterieus en onbekend zijn. Erg opvallend is dat een bezoek aan de donkere catacomben van The Amsterdam Dungeon voor veel bezoekers een extra dimensie van angst in het donker teweeg bracht. Meer dan 35% van de bezoekers gaf bij vertrek eerlijk toe door angst meer dan één keer gegild te hebben tijdens de tour door de duistere geschiedenis van Amsterdam. Geen van de ondervraagden zou zelf geleefd willen hebben in dit angstige en donkere verleden van de hoofdstad.

Over The Amsterdam Dungeon

Diep in het hart van Amsterdam bevindt zich, verborgen onder het Rokin, de meest huiveringwekkend beroemde attractie van de wereld. The Amsterdam Dungeon brengt meer dan 500 jaar griezelige authentieke geschiedenis tot leven& en dood. Een waarschuwing: het is verstandig om in de donkere catacomben van de Dungeon altijd op je hoede te zijn. Sommige van de attributen hebben de akelige gewoonte om weer tot leven te komen& The Amsterdam Dungeon is een unieke combinatie van museum, theater en attractie. Waargebeurde en griezelige verhalen uit de Amsterdamse geschiedenis worden door acteurs tot leven gebracht en extra spannend door de vele special effects, een spannende rit in een achtbaan en het spiegellabyrint. Leven in angst voor de Pest, de VOC, de Spaanse Inquisitie en de donkere straten van Amsterdam wordt weer werkelijkheid.

Nieuw is De Beul van de Martelaarsgracht . Het publiek wordt verrast door een mysterieuze show vol angstaanjagende momenten. Vrees voor je leven als je de martelaarskamer binnenstapt, verover je angsten en laat je meevoeren naar de duistere tijden van Amsterdam.

Meer informatie

Consumenten kunnen voor meer informatie over The Amsterdam Dungeon terecht op de website www.theamsterdamdungeon.nl. The Amsterdam Dungeon is dagelijks geopend en gelegen in het hartje van Amsterdam op het Rokin 78. Voor vragen kunnen consumenten ook bellen naar 020-5308500.