Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Obvion: excellent advies en verantwoorde producten sleutel tot succes

Heerlen, 10 juli 2008 - Met een marktaandeel van 7,5% in mei behaalt Obvion een gemiddeld marktaandeel van 6,9% over de eerste helft van 2008. Hiermee behoort Obvion tot de koplopers van de hypothekenmarkt. De succesvolle prestaties zijn gebaseerd op twee peilers: 'Excellent Advies' en verantwoorde producten.

Roy van Diem, directievoorzitter van Obvion: "Ons succes is gestoeld op de combinatie van verantwoorde producten en een hypotheekadviseur die onze producten excellent adviseert." Om te beginnen heeft de hypotheekverstrekker daarom het afgelopen halfjaar een reeks minicongressen georganiseerd voor de intermediairs waarmee ze samenwerkt. Die kregen op praktische wijze handvatten en instrumenten aangereikt die eraan moeten bijdragen hun adviespraktijk naar het gewenste niveau te tillen.

Adviseur en consument vooruit helpen
Van Diem: "Wij geloven erin dat een adviesgesprek het beste gevoerd kan worden wanneer beide partijen, adviseur en consument, goed voorbereid een gesprek ingaan. Natuurlijk is de adviseur de expert. Maar de consument is erbij gebaat als hij de complexe financiële materie waarover wordt gesproken, zoveel mogelijk begrijpt. Daarom hebben we dit jaar speciaal voor de consument een handzaam boekje ontwikkeld: 'Meepraten over hypotheken'. Dit gratis boekje verschaft de consument basiskennis over hypotheken - dus niet over onze producten, maar over hypotheken in zijn algemeenheid - die de consument in staat stelt het gegeven advies beter te beoordelen. Obvion gaat voor verantwoorde financiële dienstverlening. Dat betekent dat wij zowel de adviseur als de consument willen sterken in zijn positie."

Vernieuwd productaanbod
Ook aan productzijde heeft Obvion de afgelopen zes maanden flinke stappen gezet. Allereerst is de Startersbox geïntroduceerd: een faciliteit die de startende huizenkoper helpt om zijn financiering rond te krijgen door gebruik te maken van een Starterslening via de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten, meetekenen van de ouders of een koopsubsidie. Daarnaast is het sinds kort bij Obvion mogelijk een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten tot 100% van de executiewaarde. Daarmee kan de klant zijn bruto maandlasten verlagen. Om de consument te behoeden voor onverantwoorde risico's heeft Obvion aan deze aflossingsvorm wel strikte voorwaarden verbonden.

Positie verstevigen
Van Diem: "De inspanningen die we hebben verricht, zien we terug in onze cijfers. Met een portefeuille in beheer van ¤ 26,8 miljard en een gemiddeld marktaandeel in bedragen van 6,9% over de periode tot en met mei, lopen we voor op onze doestelling van 6,2% voor heel 2008. In de tweede helft van dit jaar staat opnieuw een aantal wijzigingen in ons productassortiment op stapel waarmee we weer een volgende stap zetten in het verantwoord verstrekken van hypotheken. Ook organiseren we een nieuwe reeks minicongressen voor de intermediairs. Alleen door onszelf te blijven ontwikkelen en vernieuwen zijn we in staat onze positie in de markt te verstevigen."

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een eigentijds hypotheekbedrijf dat zich toelegt op het verlenen van verantwoorde financiële dienstverlening door een combinatie van de beste producten, de beste service, in samenwerking met het beste intermediair. Het belang van consument en maatschappij staan daarbij voorop. Obvion opereert vanuit Heerlen en richt zich met 375 enthousiaste medewerkers uitsluitend op de markt van onafhankelijke tussenpersonen. Dat doet Obvion, voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP, met een filosofie die gebaseerd is op zes pijlers: open & eerlijk, onafhankelijk, snel & flexibel, professioneel, verantwoordelijk en persoonlijke aandacht.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN