Ingezonden persbericht


Christijan Albers: 'Zandvoort is altijd speciaal'

Het DTM-veld zal komend weekend in actie komen op het circuit van Zandvoort en voor Christijan Albers betekent dat behalve een thuisrace ook veel mooie herinneringen. Hij won hier immers de DTM-race van 2003 en in zijn jongere jaren heeft hij veel kilometers gemaakt op het beroemde circuit aan zee. Naast het rijden in de gebruikelijke DTM-auto, zal Albers ook een demonstratie geven in een Audi R10, die vorig jaar de beroemde 24 uursrace van Le Mans wist te winnen. Het is dan ook logisch dat hij enorm uitkijkt naar het weekend.

Christijan, wat betekent je thuisrace voor je?
"Heel veel. Het is altijd heel speciaal om voor eigen publiek te mogen rijden en het is altijd geweldig om alle fans op de tribunes te zien. De sfeer is altijd heel bijzonder en voor mezelf is het de drukste race van het jaar. Als Nederlander sta je in Zandvoort natuurlijk altijd extra in de belangstelling van pers, sponsors en publiek."

Wat vind je van het circuit op zich?
"Het is een erg mooie baan. Het hoogteverschil op het circuit is erg gaaf en er zijn twee plaatsen waar je goed kan inhalen. Natuurlijk kan je iemand voorbij steken in de Tarzanbocht, maar ook in de Audi S-chicane is dat mogelijk."

Wat is je mooiste herinnering aan dit circuit?
"Dat is de DTM-race in 2003. Dat jaar streed ik tot en met de laatste race mee om het kampioenschap en won ik de race in Zandvoort. Dat was een fantastisch gevoel en dat vergeet ik nooit weer."

Je gaat ook een demo geven in de Audi R10. Dat is vast geen straf. "Dat is natuurlijk geweldig. Het betreft de Audi R10 die in 2007 in Le Mans heeft gewonnen en dat is echt een beest van een wagen. Ik hoop dat ik het publiek een mooie show kan geven."

Wat verwacht je van dit weekend?
"Ik verwacht dat de fans weer in groten getale naar het circuit zullen stromen en dat ze ervoor zullen zorgen dat de sfeer weer als vanouds is. Hopelijk kunnen we een mooi resultaat neerzetten voor ze in de oranje Audi. Ik zal in ieder geval mijn uiterste best doen om er een fantastisch weekend van te maken en hopelijk kunnen we dat nog mooier maken door een succesje te behalen in de race."

"Ik hoop trouwens wel dat het droog blijft. Niet alleen voor de fans, maar ook voor mezelf. De auto gaat namelijk niet echt goed in de regen, dus wat mij betreft rijden we het hele weekend onder een mooi zonnetje."

Noot voor redacties: (