Ingezonden persbericht


Persbericht

GE benoemt Clara Gaymard tot National Executive voor de Benelux

Brussel, 10 juli 2008 - GE maakt vandaag bekend dat Clara Gaymard benoemd is tot National Executive voor de Benelux. Gaymard vervangt John Vassallo, die GE op 30 juni 2008 heeft verlaten. Ze combineert deze nieuwe functie met haar positie van National Executive voor GE in Frankrijk.

"Clara's benoeming biedt nieuwe mogelijkheden om de best practices van GE - zoals strategiesessies - op een bredere schaal toe te passen", zegt Nani Beccalli, de President & CEO van GE International. "We zullen hiermee nieuwe accenten kunnen aanbrengen in ons aanbod en het team de mogelijkheid bieden een gezamenlijke, goed getimede groeistrategie toe te passen voor de Benelux."

De Benelux is een belangrijke groeiregio voor GE. Het bedrijf heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de regionale economie. Het is met alle zes globale activiteitstakken in de regio vertegenwoordigd. GE is al meer dan 50 jaar actief in de Benelux. De groei van de Benelux is dan ook in belangrijke mate te danken aan de vele investeringen door GE in de materiaal-, veiligheids-, water-, energie- en financiële dienstensector.

Vandaag de dag heeft GE 3.500 mannen en vrouwen in dienst voor klanten in België, Nederland en Luxemburg. In 2007 bedroeg de totale verkoop 2,95 miljard USD in de Benelux van alle activiteiten van GE in de industrie- en financiële sector.

Het internationale hoofdkantoor van GE bevindt zich in Brussel. Verschillende hoofdkantoren voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika zijn elders in de Benelux gezeteld, zoals GE Water and Process Technologies, GE Security, GE Equipment Services en GE Fanuc. Belangrijke productie- en distributiesites ondersteunen de groei van de onderneming in de regio.

Over Clara Gaymard

Van februari 2003 tot haar benoeming als de National Executive van GE voor Frankrijk in 2006, was Clara Gaymard Speciaal Vertegenwoordiger bij het Franse Agentschap voor Internationale Investeringen in Parijs. In die functie hield zij toezicht op de internatonale exogene investeringsactiviteiten van de organisatie.

Ze was ook zeven jaar lang adjunct-directrice van het departement Buitenlandse Economische Betrekkingen van het Franse ministerie van Financiën. In 1999 kwam ze aan het hoofd van de divisie Kleine en Middelgrote Ondernemingen. Van 1991 tot 1993 was Gaymard in dienst als Economisch en Commercieel Adviseur aan het Franse Handelsbureau in Caïro, Egypte.

Clara Gaymard is afgestudeerd in Recht en Geschiedenis aan de Franse École Nationale d'Administration (ENA) en het Institut d'Études Politiques (IEP). Ze is lid van de Fondation Jérome Lejeune. Deze stichting is genoemd naar haar vader, een prominent geneticus en ontdekker van het syndroom van Down. Clara is ook de auteur van verschillende boeken, waarvan het laatste de titel "S'il suffisait d'aimer" draagt.

Gaymard is moeder van negen kinderen en is getrouwd met de voormalige Franse minister van Financiën, Hervé Gaymard.

###

Over GE

GE is "Imagination at work" - een gediversifieerde onderneming die technologieën ontwikkelt, media beheert en financiële diensten verleent en die ernaar streeft de grote wereldvraagstukken van nu te helpen oplossen. GE houdt zich bezig met zeer uiteenlopende producten en activiteiten, van vliegtuigmotoren en energieopwekking tot financiële diensten, medische imaging-apparatuur, televisieprogramma's en kunststoffen, opereert momenteel in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 300.000 mensen in dienst. Bezoek voor meer informatie de website van de onderneming op http://www.ge.com.

Hoge resolutie beeldmateriaal van Clara Gaymard is te vinden op:

http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=63

Voor meer persinformatie, gelieve contact op te nemen met:

Edelman Public Relations Worldwide

Nicholas van Hilten, 020 30 10 980

nicholas.vanhilten@edelman.com