Ingezonden persbericht


Persbericht

Rob van Gaal nieuwe directeur-bestuurder Jantje Beton

Utrecht 10 juli 2008 ­ Rob van Gaal is aangesteld als nieuwe directeur-bestuurder van Jantje Beton. Hij volgt Henk Kasbergen op, die vanwege het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd, na ruim tien jaar zijn functie neerlegt. Rob van Gaal was hiervoor onder meer directeur bij de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en de organisatie Kunst Centraal. Van Gaal start op 8 september a.s. bij Jantje Beton en treedt per 4 oktober in functie.

Jantje Beton is blij met de nieuwe directeur-bestuurder. "Rob van Gaal is een gedreven bestuurder die de belangen van het spelend kind én van Jantje Beton uitstekend zal behartigen. Hij beschikt over ruime ervaring en over een goed netwerk. Met zijn kwaliteiten zal hij de positie van Jantje Beton de komende jaren verder gaan uitbouwen", aldus voorzitter Raad van Toezicht Albertine van Vliet.

Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Jantje Beton helpt ze een handje door ze spelenderwijs voor te bereiden op deelname aan de samenleving. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om kinderen samen te laten spelen.

ba64fa.gif
Informatie voor de redactie/