Marktplaats


Marktplaats.nl breidt groep `Diensten' uit
Rubriekswijziging gevolg van enorme groei dienstenaanbod

Emmeloord, 10 juli 2008 - Marktplaats.nl breidt vandaag de groep `Diensten' met 20 nieuwe rubrieken uit.De verandering is het gevolg van de enorme groei die deze groep gedurende het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Zo worden er vandaag de dag meer dan 180.000 diensten op Marktplaats.nl aangeboden. Onder andere kledingontwerpers, schoenmakers en film- en videobewerkers krijgen in de nieuwe indeling een eigen rubriek. Ook is er een plek voor spiritualiteit en natuurgeneeskunde gereserveerd. De nieuwe indeling maakt het voor Marktplaats-gebruikers nog eenvoudiger om dé dienst te vinden die ze zoeken.

Het dienstenaanbod op Marktplaats.nl wordt niet alleen dieper, maar ook breder. Zo konden dienstaanbieders in de afgelopen maanden hun aanbod niet altijd in één van de bestaande rubrieken kwijt. "De diensten lopen uiteen van hypotheekadviseur en schoorsteenvegers tot hondenfluisteraar en schoonmaaksters. De oude structuur dekte de lading van dat brede assortiment niet meer," licht Eugenie van Wiechen, Managing Director eBay.nl & Marktplaats.nl de herindeling toe. "Met de 20 nieuwe rubrieken is het voor dienstenaanbieders duidelijk in welke rubriek zij hun advertentie kunnen plaatsen."

Recordaantal bezoekers groep diensten
Niet alleen het dienstenaanbod op Marktplaats.nl neemt toe, ook de vraag wordt steeds groter. De groep `Diensten' is afgelopen week met ruim één miljoen bezoekers door een recordaantal Marktplaats-gebruikers bezocht. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het zoekproces, startte Marktplaats.nl eerder dit jaar de mogelijkheid om een aanbeveling te plaatsen bij diensten. Deze aanbevelingen in combinatie met de mogelijkheid om op postcode te zoeken maakt het vinden van een geschikte dienstverlener heel eenvoudig.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 240.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.