Ingezonden persbericht


Persbericht Cinedans 2008

8 juli 2008

AMSTERDAM, Paradiso
do 10 juli 2008, 20.00 uur

Documentaire Akram Khan eenmalig te zien in Paradiso

Prijswinnaar Cinedans Award DANCE LIKE YOUR OLD MAN toegevoegd aan Paradisoprogramma

Op donderdag 10 juli presenteert het Internationaal Dansfilmfestival Cinedans in Paradiso in Amsterdam de première van de documentaire Lettres sur le pont van regisseur Gilles Delmas over het maakproces van de voorstelling bahok van de Brits- Bengaalse choreograaf Akram Khan. De dynamiek van het moderne China, elementen van Chinese volksdans en Kathak worden gecombineerd met westerse en klassieke invloeden op een manier zoals alleen Akram Khan dat kan. De voorstelling die Khan maakte voor het Nationale Ballet van China en zijn eigen Akram Khan Company is tevens op vrijdag en zaterdag live te zien tijdens het Julidans Festival.
Winnaar CINEDANS Award Dance Like Your Old Man toegevoegd aan programma
Op zaterdag 5 juli is in Rialto in Amsterdam de CINEDANS Award 2008 uitgereikt aan Gideon Obarzanek en Edwina Throsby voor hun film Dance Like Your Old Man (Australië). Deze film, over veranderende relaties tussen dochters en hun vaders, werd gekozen uit 270 dansfilms uit verschillende landen. Dance Like Your Old Man wordt donderdag 10 juli toegevoegd aan het programma om iedereen in de gelegenheid te stellen deze prijswinnaar te zien.

Naast de films Lettres sur le pont en Dance Like Your Old Man zijn op 10 juli ook nog de volgende twee films te zien: My Atomic Beloved van de Iraanse filmmaker Amirali Navaee en o.a. Palast van regisseur Philip Bussmann. Kortom, een veelbelovend Cinedansprogramma dat niet gemist mag worden! My Atomic Beloved, Navaee/Abbasi
Lettres sur le pont, Delmas/Khan
Dance Like Your Old Man, Gideon Obarzanek en Edwina Throsby o.a. Palast, Philip Bussmann
Amsterdam, Paradiso, 10 juli, 20.00 uur
Toegang 12,50,-

Het volledige Cinedansprogramma is te vinden op www.cinedans.nl. Informatie over bahok in Julidans is te vinden op www. julidans.nl.